Реклама / Ads
6| 3224 |13.04.2023 НОВИНИ

Министър Шишков: Асфалтът на Западната тангента на София също не отговаря на стандартите

.
Министър Шишков: Асфалтът на Западната тангента на София също не отговаря на стандартите Източник: БГНЕС
Днес пуснахме 6,5 км. участък от АМ „Европа“ между Драгоман и ГКПП „Калотина“. Целта бе да облекчим движението за празниците. Форсирахме строителя да завърши участъка по-бързо. Цялото трасе ще е готово в края на май месец, имаме такова уверение от строителя. Всичко, което е трябвало да направи държавата, всичко е изчистено и строителят няма основание да се бави повече.
 

Това заяви служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков в предаването „Още от деня“ по БНТ.

 

„За лятото ще бъде осигурена пропускливостта на движението на граничния пункт, за да няма тапи. В момента изработваме цялостна концепция за реконструкцията на граничните пунктове. Малко по малко вече това започва да се усеща“, подчерта той.

 

„Освен отсечката пуснахме и 7 км. от участъка Мездра-Ботевград, обходът на село Новачене. Там имаше концентрация на ПТП-та. Искаме да направим така, че всички строежи да бъдат такива, каквито всички искат“, изтъкна регионалният министър.

 

„За пътя Русе – Велико Търново, правителството одобри подробни устройствени планове, текат отчуждавания. Предстои един дълъг процес преди да се подходи към строителство“, каза Иван Шишков и добави, че се надява строителството да започне през юни.

 

Регионалният министър коментира и проверките на строителството на пътища в страната. „Моята идея е да ползваме георадара, вместо да вадим ядки. Оказва се, че имаме три георадара, но никой не ги е ползвал. Ще направим проверката и то много преди да изтекат гаранциите на строителите. Пробите от Северната скоростна тангента ще излязат след 15 дни“, каза министър Шишков.

 

„За АМ „Хемус“ от София до Северната скоро извършихме проверка по искане на прокуратурата. Взехме проби през 250 метра, както бе поискано. Това, което получихме от София до с. Яна бе със сходни данни. Западната тангента също не отговаря на стандартите. Всички проби, които бях взел, са от преди изборите.

 

Дори аз бях изненадан от резултатите. Говоренето срещу мен го приемам, като политическо. Направихме проверките, за да знаем как да ремонтираме пътищата“, обясни министърът на регионалното развитие.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3009 |13.04.2023 Зам.-министър Крум Неделков: Подготвяме мерки за защита на българските производители . 2| 2562 |13.04.2023 Министър Стоянов: Цените на храните на едро падат, цените на дребно спряха да растат . 5| 2932 |12.04.2023 Министър Пулев представи предимствата на Индустриална зона “Доброславци“ . 7| 2758 |12.04.2023 Министър Христов посрещна в Турция първия танкер с газ от американската компания “Шиниър”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads