Реклама / Ads
0| 3600 |07.09.2022 НОВИНИ

Министър Шишков: По времето на ГЕРБ е имало безхаберно отношение към закона

.
Арх. Иван Шишков Източник: стопкадър, Евроком
По времето на ГЕРБ е имало безхаберно отношение към закона. Агенция „Пътна инфраструктура“ е предлагала този начин на работа на пътностроителни фирми, които излизаха на протест. Ако държавата беше възложила основните и текущи ремонти отделно, нямаше да се стигне до там. Не, че защитавам фирмите, но така им е възложено.
 

Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ регионалният министър арх. Иван Шишков.

 

„В предишния служебен кабинет тези разкрития започнаха от служебното правителство. Никога няма да съжаляваме, че сме ги направили. В следващия редовен кабинет, това което оставихме, някак си времето за тях беше спряло и нищо не продължиха“, твърди той.

 

„Тогава министър Бойко Рашков започна разследване, сега нямам представа какво се случва, то е в ръцете на прокуратурата и разследващите. Тогава дадохме широко обяснение“, коментира още министърът и допълни: „На тези, на които бяхме неудобни, когато бяхме в предишната власт, тези в момента още са готови за протести. Тези пари още не са си ги взели, взеха си 50% по времето на Караджов“.

 

„Ако не бях разделил интерконектора на 2, тези части от строителните работи, които трябваше да се довършат, нямаше да може да се довършат до 1 октомври, защото физически е невъзможно. Това, което е останало в първия етап, в който предвиждаме да бъде въведен в експлоатация обектът, няма да попречи на сигурността за експлоатиране на обекта. Ако сега търсим кой се е забавил във времето, очевидно е, че има много забавяне. Важно е да го довършим. В рамките на 4-5 дни мисля, че интерконекторът може да бъде въведен в експлоатация“, коментира още министър Иван Шишков.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2843 |07.09.2022 Министър Лечева: Картинката е тъжна, заварих доста скандали и политически назначения . 0| 2728 |07.09.2022 Зам.-министър Джиков: Нека не разстрелваме ”Напоителни системи” предварително . 0| 2790 |06.09.2022 МВР министърът: Поне 10 гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти . 0| 2740 |05.09.2022 Министър Стоянов: Над 100 военнослужещи помагат за разчистването след водното бедствие в Карловско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads