Реклама / Ads
3| 3927 |04.10.2023 НОВИНИ

Министърът на енергетиката: Точките в споразумението са трудни, но изпълними. Блокадите може да паднат още днес

.
Румен Радев, министър на енергетиката Източник: БГНЕС
Точките в споразумението между министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор енергетика, сключено вчера, и което Народното събрание ще гласува днес, са трудни за изпълнение.
 

Това каза министърът на енергетиката Румен Радев пред журналисти в сградата на Народното събрание след заседанието на парламентарната Комисия по енергетика, предад БТА. Той допълни, че тези точки "все пак са изпълними".

 

Министърът на енергетиката се надява да "паднат блокадите“ още днес.

 

Според Радев всеки загубен ден в този маниер на водене на диалога е пропусната работа за по-добра актуализацията на териториалните планове. "Доброто, правилното място, е това на маса" (за преговори бел. ред.), каза министърът.

 

Министър Радев апелира към това да не се преструваме, че "няма слон в стаята", защото истината е, че има големи натрупвания в годините във въглищния сектор.

 

"Стремежът е в крайна сметки всичко това да не се доведе до застрашаване на трайните работни места в сектора", изтъкна енергийният министър.

 

Заради протеста на миньори и енергетици шести ден са затворени възлови точки за движение в Стара Загора, блокирана е автомагистрала "Тракия", в района на 208 километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката.  

 

Темата с вчерашните преговори с миньорите продължи и тази сутрин на днешното заседание на енергийната комисия в НС. ГЕРБ, ППДБ и ДПС одобриха споразумението. Против бяха от "Възраждане" и ИТН. БСП гласуваха "въздържал се".

 

Премиерът Николай Денков днес се срещна с представители на работодателските организации в Министерския съвет.

 

"Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия на страната през следващите няколко месеца", заяви на брифинг премиерът.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3916 |04.10.2023 Продължават блокадите на въглищари по „Тракия“, „Струма“ и Прохода на Републиката . 0| 4252 |04.10.2023 24-годишна жена от Стара Загора блъсна с колата си дете, след което избяга . 4| 4052 |04.10.2023 Георги Господинов: Путин се опитва да върне и Украйна, и Европа в миналото . 4| 3902 |04.10.2023 Директорът на НАП вече е с министерска заплата - 7000 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads