Реклама / Ads
2| 3682 |04.10.2023 НОВИНИ

Eнергийната комисия одобри споразумението с миньорите

.
Източник: БГНЕС
Темата с вчерашните преговори с миньорите продължи и тази сутрин на днешното заседание на енергийната комисия в НС. ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС одобриха споразумението. Против бяха от "Възраждане" и ИТН. БСП гласуваха "въздържал се".
 

Искра Михайлова от "Възраждане" обясни, че няма постигнато споразумение между властта и протестиращите. А първа точка от разписания вчера документ не била разбираема за миньорите, нито дори за депутатите. Липсва и искането на протеста за либерализация на енергийния пазар, по думите ѝ.

Нали уж има споразумение, ние можем ли да го променяме, недоумява Драгомир Стойнев от БСП, цитиран от news.bg.

 

По думите му след като има такова, комисията би трябвало само да го одобри или след като част от синдикатите не са се подписали и депутатите биха могли да нанесат корекции. И социалистът настоя управляващите да разяснят какво означава точка 1.

 

Председателят на НС казал, че трябва да има корекции, стана ясно от Делян Добрев. Преди гласуване в зала трябвало да има известни корекции. От "Възраждане" обясниха, че протестиращите вчера дошли със съвсем друг текст. Освен това същината на исканията се загубила в текста, който накрая бил предложен.

 

Радослав Рибарски от ПП/ДБ обясни, че 1 точка била предложена от синдиката на енергетиците. Според него има опити за подстрекаване на протестиращите. В текста вчера се решавали проблемите на хората.

 

Владислав Панев поиска разделно гласуване на всяка точка от споразумението. Рамадан Аталай пък поиска да не се променя споразумението. Иначе щяло да излезе, че енергийна комисия е третата страна в спора. Затова настоя Панев да се откаже от мераците си. Делян Добрев се съгласи с аргументите му.

 

 
Васил Стефанов от ПП също се присъедини към тях. Бе предложена техническа корекция, че НС възлага на кабинета изпълнението на договореностите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3241 |04.10.2023 Зеленски: За Харков е важно не само да не се дава сам по себе си, но и да поддържа целия ни Изток силен . 1| 4370 |04.10.2023 Напрежението в Косово може да "прелее на територията на Централна Сърбия", смятат сръбските власти . 2| 2551 |04.10.2023 Осъдиха задочно руската журналистка Марина Овсянникова на 8,5 години лишаване от свобода . 15| 9685 |04.10.2023 Богословът доц. Костадин Нушев: Група митрополити в Светия синод са проводници на руско влияние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads