Реклама / Ads
1| 3433 |19.08.2021 НОВИНИ

Петков поиска оставката на шефа на ДКК и освобождаването на ръководството на ВМЗ-Сопот

.
Кирил Петков
Служебният министър на икономиката Кирил Петков настоява за оставката на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания и освобождаване на целия съвет на директорите на ВМЗ-Сопот, с изключение на изпълнителния директор инж. Иван Гецов. Днес министър Петков заедно премиера Стефан Янев посетиха ВМЗ Сопот във връзка с нарастващото напрежение в дружеството. Петков коментира и казуса с гражданството си.
 

"Първо, искам да благодаря на президента вчера, защото той го каза най-добре - наистина България ми е в сърцето, който каквото иска да говори. Аз съм влязъл в тази роля, защото милея за тази родина. Истината е, че аз съм се отказал преди да съм станал министър. Оттук-нататък аз уважавам Конституционния съд, ако те имат някаква друга препоръка, ще се съобразя с нея, но дотогава моята задача е да си вършим работата", заяви Кирил Петков пред БНТ след срещата.

 

Министър Петков поиска освобождаването на четиримата членове от Съвета на борда на директорите, тъй като по думите му между тях, изпълнителния директор на завода инж. Иван Гецов и оперативните ръководства на синдикалните структури няма синхрон, а това възпрепятства процеса на работа.

 

Кирил Петков каза, че новият борд е бил назначен през април, а досега загубите за предприятието възлизат на около 6 млн. лева. Освен това има много забавени плащания към контрагентите, а служителите почти нямат работа.

 

"Призовавам четиримата от борда днес да си подадат оставката, не може когато принципалът, управлението и представителите на работещите в тази фирма, всички да се обединят заедно, те трябва да си подадат оставката. Едновременно с това бих призовал и изпълнителният директор на ДКК да си подаде оставката, защото не може да имаме проблеми с язовирите, правителствени комплекси по 190 млн. и във ВМЗ да имаме такива лоши резултати в последния момент и да казваме: "Ми, тази държавна компания си върши работата...Ами не! Както в бизнеса - когато не се справяш, трябва да си ходиш. Ако не си подадат оставките, моята идея е да уволня изпълнителния директор, ако той не иска сам да си тръгне и да запази някакво достойнство", заяви министър Петков.


Изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот увери, че няма заплаха за възнагражденията на работещите в завода.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7650 |19.08.2021 Петков: Ще газим по вода, но ще ходим жадни, ако не актуализираме бюджета . 23| 27587 |19.08.2021 Граждани с писма до Трифонов и Радев в подкрепа на Кирил Петков . 4| 3263 |17.08.2021 Депутатите поискаха от Гешев доклад заради полицейското насилие . 23| 18649 |16.08.2021 Само ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!” подкрепиха изслушването на Кирил Петков пред КСНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads