Реклама / Ads
22| 9743 |13.07.2019 НОВИНИ

Министърът на труда на САЩ подава оставка заради „най-опасният сексуален хищник в историята на САЩ“

.
Джефри Епстейн
Президентът Тръмп заяви, че министърът на труда Александър Акоста подава оставка след критики по повод негови действия в случая с финансиста Джефри Епстейн, обвинен в трафик с цел сексуална експлоатация и заговор. Епстейн се счита за „най-опасният сексуален хищник в историята на САЩ“ /виж по-долу/.
 

Тръмп обяви новината заедно с Акоста в Белия дом преди отпътуването си на визита в Средния Запад. Акоста от своя страна заяви, че с подаването на оставка е взел правилното решение, пише сайтат bgvoice.

Богатият финансист Джефри Епстейн, който е вписан в регистъра с извършители на сексуални посегателства, беше арестуван в събота вечерта в Ню Йорк по обвинения от  федералната прокуратура в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и заговор.

 

Министърът на труда и бивш прокурор на Флорида Акоста предизвика широко неодобрение заради посредничеството си за сключване на споразумение с Епстейн през 2008 г. Финансистът избегна федерални обвинения и лежа 13 месеца в затвора. Последният развой на нещата около Епстейн постави под въпрос ролята на Акоста в сключената сделка през 2008 г.

 

Джефри Епстейн – сексуалният насилник с влиятелни приятели

 

Богатият финансист Джефри Епстайн, който е вписан в регистъра с извършители на сексуални посегателства, беше арестуван в събота вечерта в Ню Йорк. Той бе обвинен от федералната прокуратура в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и заговор.

 

Епстайн е богат мениджър на хедж фондове, който някога беше приятел с бившия президент на САЩ Бил Клинтън, британския принц Андрю и сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп. Преди дни финансистът беше изпратен във федерален арест. Някои от обвиненията срещу него датират отпреди десет години.

 

Вирджиния Робъртс преди и сега

 

Арестът беше извършен след нов преглед на някога пазеното в тайна споразумение, което финансистът сключи с прокуратурата. През 2008 г., много преди движението #MeeToo да започне да вади на светло престъпленията на мъже като него, той се призна за виновен пред съда във Флорида по обвинения, че е подтиквал и доставял с цел проституция лица на възраст под 18 години. Споразумението сложи край на разследване, което можеше да доведе до доживотен затвор за Епстайн.

 

Вместо това той беше осъден на 13 месеца затвор и трябваше да плати обезщетения на десетки от някогашните си жертви. Освен това беше включен в регистъра на извършителите на сексуални посегателства.

 

През 2014 година примката около него отново започна да се затяга. Тогава млада жена на име Вирджиния Робъртс, женена и майка на 3 деца, подаде иск във Федералния съд на Флорида и под клетва даде показания, че като малолетна е била вербувана да удовлетворява сексуалните желания на милиардера и приятелите му.

 

Някои от жертвите на сексуалните схеми на милиардера

 

Според Робъртс сред тези приятели е бил и херцогът на Йорк (принц Андрю), петият по реда за наследяване на британския трон, както и прочутият адвокат Алан Дершовиц. Бъкингамският дворец на няколко пъти отрече категорично твърденията на ищцата. Дершовиц директно заведе дело за клевета.

 

Вирджиния Робъртс обясни, че от 1999 г., когато е още на 15 години, е прекарвала голяма част от времето си на личния самолет на Епстийн, наричан “Лолита експрес”. По думите й тя участвала в оргия с принц Андрю на частния остров Литъл Сейнт Джеймс. И не е била единствената малолетна.

 

През 2014 година сп. “Нюзуик” коментира, че поведението  на принца след избухването на скандала е леко странно. Така например на въпрос дали би отрекъл думите на Робъртс под клетва, той не обелва дума. За изданието е интересно как въобще се е стигнало дотам, че Андрю да е близък приятел с Епстийн, но, от друга страна, в имението на милиардера са били хора като Бил Клинтън и Стивън Хокинг

 

Дълго време Епстийн живее в лукс, но никога не носи костюм и не се показва под светлината на прожекторите. Тогава в живота му се появява Гизлейн Максуел – жената, която променя стила на финансиста. Твърди се, че дъщерята на самоубилия се медиен магнат Робърт Максуел е катализаторът за превръщането на Литъл Сейнт Джеймс в Острова на греха.

 

Има подозрения, че Максуел е изпълнявала ролята на сводник и дори се включвала в оргиите с малолетни. Тя е човекът, който проправя пътя на Епстийн към хайлайфа – сред близките й, които води на острова, са лорд Менделсън, Доналд Тръмп, Кевин Спейси. С годините и с помощта на Максуел кръгът на Епстийн се разширява.

 

Но какво толкова е предлагал странният Джефри на своите богати и властни гости? Едва ли е било игра на скрабъл…

 

 Кой е той и как има толкова влиятелни приятели?

 

62-годишният осъждан за сексуални престъпления милиардер е без висше образование и без ясно обяснение откъде е натрупал богатството си. При все това той е в един кръг с принцове и държавни ръководители, живее в огромни имения, а мрежата му от контакти е надълбоко в политическите, научните, академичните и бизнес средите.

 

За мъжете с власт предложението на Епстийн изглежда е прекалено изкусително – частен самолет и частен остров на Карибите, където си в “5-звезден хотел, млади момичета те масажират и не плащаш за нищо”. И започват да изскачат все повече изненадващи имена на гости на тези партита за затворен кръг приятели.

 

Световнопризнатият физик Стивън Хокинг,  присъствал на конференция, организирана от Епстийн, е сниман по време на барбекю на Острова на греха, както вече е наричано имението на богаташа.

 

На снимката освен Хокинг са Дейвид Грос, американски учен и Нобелов лауреат, както и професорът от Харвард Лиса Рандъл. Други двама носители на Нобелови награди Джерард т’Хоофт и Франк Вилчек също са се забавлявали в имението. Списъкът с изтъкнати преподаватели и учени продължава с още имена.

 

Епстийн държи да е близо до научния елит, тъй като самият той е бил учител по математика и физика. Роден и израснал на Кони Айлънд, той е посещавал редица лекции в областта на математика и физиката, но така и не се дипломира.

 

В средата на 70-те, докато преподавал в частно училище в Ню Йорк, един от родителите на негов ученик му предложил работа на Уолстрийт. Бързо Епстийн се издига до финансов съветник на най-най-богатите. Сред клиентите му е собственикът на Victoria’s Secret Лес Уекснър. Приятелите му настояват, че е изключително умен, а освободеното му мислене кара другите да го считат за “арогантен” и “странен”.

 

Не след дълго учителят, превърнал се във финансов гуру, започва да живее в охолния свят на отбраното общество. Разполага с вила на Палм бийч, ранчо в Ню Мексико, апартамент в Париж, остров в Карибско море и най-голямото частно жилище в Ню Йорк. Паважът пред дома му в Голямата ябълка е единственият, който не замръзва в целия град – защото е с отопление.

 

 “Най-опасният сексуален хищник в историята на САЩ“

 

Джефри Епщайн „може да е най-опасният сексуален хищник в историята на САЩ“, написа преди години адвокатът на младата жена, решила да проговори, Виржиния Робъртс.

 

През май 2014 година прокурори предадоха 541 страници кореспонденция между тях и адвокатите на Епщайн отпреди споразумението от 2008 г., когато американецът се размина със съдебното преследване. Разкриването на част от кореспонденцията е част от уважения на ищците иск за достъп до близо 15 000 страници документация по делото.

 

Вестник Times тогава писа, че сред писмата е имало едно от адвоката на Виржиния Робъртс, която твърди, че била принудена от Епщайн да прави секс с принц Андрю, в което американския милиардер е описан, като „най-опасния сексуален хищник в историята на САЩ“.

 

Писмото е от юли 2008 г. и гласи още: „Доказателствата показват, че в продължение на поне четири години той е злоупотребявал с по три-четири момичета на ден.“

 

„Той е нимфоман, който отдава цялото си свободно време на сексуалната злоупотреба с деца и използва невероятното си богатство и власт, за да примамва бедни, непривилегировани момичета, а после използва състоянието си, за да се предпази от ударите на закона“, продължава писмото.

 

По-същото време излезе информация, че Епщайн може да е упражнявал натиск върху свидетели по делото, за да укрие истината. Тогава The Telegraph пише, че адвокатите на Виржиния Робъртс са заявили, че доказателствата срещу милиардера били покрити, след като той задействал „политическите си и социални“ връзки.

 

Бъкингамският дворец на два пъти отрече твърденията принц Андрю да е спал с Виржиния Робертс три пъти за периода 1999-2002 г. (в Лондон, Ню Йорк и на частен карибски остров). А Сара Фъргюсън – бившата съпруга на принц Андрю – го нарече „най-добрият мъж на света“.

 

 И „Анонимните“ с акция срещу него

 

 На фона на педофилските скандали с Джефри Епщайн в САЩ и Великобритания преди няколко години хакерската група „Анонимните“ покани хората да се присъединят към продължаващата й мисия срещу педофилите #OpDeathEaters. Планът на хакерите бе да се съберат уличаващи доказателства срещу международни мрежи за трафик на малолетни и това да помогне за изправянето на извършителите пред правосъдието.

 

„Целта на #OpDeathEaters е международно, независимо и служещо на жертвите разследване“, казаха от „Анонимните“ в изявление. “Защитени кръгове за трафик на деца са ченгета, съдии, адвокати, духовници и държавни служители, които се покриват един друг“, обявиха те.

 

Групата поиска създаване на база данни, която ще очертае установените връзки между различните случаи. Хакерите призоваха доброволците да помогнат с текущата работа, която е разделена на три етапа. Първият се отнася за събиране на „цялата фактическа информация“, втората е да се „разпространи възможно най-много тази информация“, а третата стъпка е да се „създаде независимо международно разследване във всички сфери, които досега са изследвани правилно“.

 

 

Източник: bg-voice.com

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4792 |05.07.2019 Министърът на образованието разкритикува ректорите, че искат повече пари . 0| 4183 |03.07.2019 От днес до 5 юли се подават документите електронно за прием в гимназиите . 7| 5582 |14.06.2019 Стоян Мирчев: Борисов подава ръка към Слави Трифонов . 3| 4276 |13.06.2019 Седалището на Европейския орган по труда ще бъде в Братислава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads