Реклама / Ads
21| 8043 |22.03.2013 НОВИНИ

Министърът на земеделието говори на езика на ЛИДЕР

.
Българското селско стопанство е в кома и има спешна нужда от мерки за неговото съживяване. Подкрепяме позициите на служебния министър на земеделието, не само защото той заговори на нашия език, но и защото за пръв път от много време изпълнителната власт дава сигнал, че чува и разбира хората от реалния сектор.
 

От ЛИДЕР-НИЕ смятат, че проблемите, поставени от проф. Иван Станков, могат да бъдат решени само чрез реализирането на държавна политика, подчинена на принципа на икономическия патриотизъм. Това е единственият начин да променим ужасяващата статистика - 90 % внос на плодове и зеленчуци дори в активния сезон, критично ниския брой на отглежданите животни (под 600 хил. едър и около милион дребен добитък).  

ЛИДЕР-НИЕ предлагат конкретни стъпки за справяне с проблемите:
- Изравняване на европейските плащания за единица площ на българските и европейските земеделски производители.

- Субсидиране на селскостопанските производители да бъде не на база обработваеми площи и брой отглеждани животни, а на база количество и качество на произвежданата продукция.

- Стимулиране на производството на екологична селскостопанска продукция.

- Отмяна на акциза върху горивата за земеделските производители

- Възстановяване на изкупвателните пунктове и коопериране на производителите

- Създаване на Гаранционен фонд в земеделието за подпомагане маките и средни производители да усвояват европейските фондове.

- Комасация на земята - един от механизмите за разрешаване на проблема с обезлюдяването на земята.Създаване на Агенция за земята - посредник при покупко-продажбата на земята, която да спомага комасацията на земята

- Данъчни облекчения за реално коопериране на големите, средните и малките  земеделски производители

От ЛИДЕР-НИЕ се надяват, че думите на министъра няма да бъдат само диагноза, а ще се превърнат в управленска стратегия за цялостно развитие на селското стопанство. В момента България има нужда от политически действия, а не от популистки изказвания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7318 |21.03.2013 НСО отговори: Цветанов е застрашен . 6| 5912 |18.03.2013 Марин Райков се разговори с Кристалина Георгиева . 38| 8890 |15.03.2013 Ал. Петров се прави на важен, искал да говори в ефир . 8| 4847 |12.03.2013 Прокуратурата ще проверява договорите за ток на "Марица Изток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads