Реклама / Ads
10| 8557 |07.12.2022 НОВИНИ

Митничар с прякор влиза в МРРБ като зам.-министър

.
Източник: БГНЕС
Ново назначение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството става факт със заповед на служебния премиер Гълъб Донев. На поста зам.-министър влиза областният управител на Благоевград, който е бил зам.-кмет в екипа на Лазар Причкапов - член на ЦК на БКП, Националния съвет на ОФ и изключен от партията, след като се обявява срещу свалянето на Тодор Живков. Оказва се обаче, че това не е всичко. Новият зам.-министър на МРРБ е познат като един от митничарите с прякори, покровителствали контрабандата у нас.
 

Става дума за Николай Шушков, който два пъти е бил заместник-кмет на община Благоевград, а преди това е бил дългогодишен служител в Агенция “Митници“. Шушков е бил зам.-кмет в екипа на Причкапов в периода 2002-2007 г. Според медийни публикации минава за негов близък. 

 

Шушков е с прякор “Шушумигата” и емблематична за Агенция “Митници” фигура. Той е главен герой в разсекретения доклад на Агенция "Митници" за 2005-2006 г, описан подробно от в "Сега". Шушков дълги години беше шеф на митница Кулата, а в края на управлението на тройната коалиция стана началник на Регионална митническа дирекция София, която ГЕРБ преструктурира в Митница Югозападна. Шушков остана начело на звеното след конкурс.

 

Според доклада, разсекретен от Министерството на финансите, именно митничарите с прякори са покровителствали контрабандата у нас. 

 

За областен управител на област Благоевград е назначен Стоян Христов - досега главен секретар на областната администрация Благоевград.

 

Шушков и Христов дадоха съвместен брифинг, на който досегашният областен управител каза, че лично е предложил наследника си, който е участвал като зам.-министър и в четирите служебни кабинета, назначени от Румен Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3025 |29.11.2022 Лидерът на БСП обвини Донев, че служебното правителство влиза в противоречие с тезите си . 2| 5891 |26.11.2022 ”Стандарт енд Пуърс”: България напредва за влизане в еврозоната, не е ясно дали ще е на 1 януари 2024 г. . 1| 3195 |25.11.2022 Увеличава се броят на незаконните мигранти в ЕС, които влизат през Русия . 9| 3352 |21.11.2022 Всички печалби на “Лукойл” ще влизат у нас от 1 януари. През 2023 г. данъкът може да стигне 700 млн лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads