Реклама / Ads
1| 3595 |03.10.2018 НОВИНИ

Митниците разкриха кранове за нелегален алкохол и в Поморие

.
Юлиан Мирков, зам-директор на Агенция „Митници”
В данъчен склад в Поморие е открит кран, през който се извеждат нерегламентирано количества алкохол, съобщиха днес от Агенция ”Митници”. Вчера проверката им в ”Черноморско злато” на Петя Славова в Поморие беше широко огласена, въпреки, че днес не беше назован конкретен винпром.
 

От Агенция "Митници" съобщават, че в данъчен склад, находящ се в град Поморие, е установено наличието на 9 крана, монтирани върху дестилационни съоръжения. Крановете са поставени без одобрението на митническите органи, не се пломбирани и на съответните точки не са монтирани измервателни уреди. През крановете е установено, че изтича готова продукция - алкохол. Някои от крановете са с голям дебит - с експеримент митническите служители са доказали, че 5-литров съд се запълва за 45 секунди.

 

В данъчен склад, находящ се в село Славянци, община Сунгурларе, митническите служители след извършен полеви експеримент по отношение средствата за измерване и контрол и данните, предавани от тях, установяват, че измервателният уред визуализира на дисплея си движение на акцизен продукт, но не натрупва информация за количеството на преминалия продукт. Т.е. на практика уредът не отчета и не предава данни към Агенция „Митници" и това създава възможност да се извеждат акцизни стоки без да са отчетени и съответно без да се заплати акциз.

 

Проверяват се шест лица, които имат складове на територията на цялата страна. Ще се проверят всички, които се занимават с търговия на алкохолни продукти, увериха проверяващите,

 

От Митниците уточняват, че проверките са насочени освен към производствения процес и към това дали се спазват нормативните изисквания. В два от обектите има констатирани нарушения, които са притеснителни. Вече са наложени обезпечителни мерки.

 

Вчера стана ясно, че Агенция "Митници" проверява Винпром "Черноморско злато" на Петя Славова в Поморие. На днешния брифинг стана ясно, че в данъчения склад, който е проверяван в Поморие е открит кран, през който се извеждат нерегламентирано количества алкохол.

 

От Агенция "Митници" уточняват, че данъчните складове за съхранение на алкохол са 165 на територията на страната. Проверките  ще продължават и в рамките на две месеца ще бъдат обективизирани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3849 |23.09.2018 От митниците поискаха складовете в Карнобат да останат запечатани поне 2 месеца . 4| 4947 |08.08.2018 Охранителната фирма на Бенчо Бенчев пази митниците . 2| 4375 |06.08.2018 В Бургас давали шофьорски книжки без явяване на изпит, разкриха схемата . 2| 4508 |30.04.2018 Разкриха първа кражба на техника от ферма за криптовалута у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads