Реклама / Ads
14| 24142 |02.10.2018 АКТУАЛНО

Фрог позна: Митницата влезе във винпрома на Петя Славова

.
Петя Славова
Фрог първи написа тази сутрин, че още бизнесемни ще бъдат атакувани. Агенция ”Митници” проверява Винпром ”Черноморско злато” в Поморие, чиито собственик е банкерката Петя Славова.
 

Вижте материала на Фрогнюз: Още двама известни бизнесмени щели да бъдат ударени до десетина дни

 

Агенция "Митници" проверява Винпром "Черноморско злато" в Поморие, съобщава БНР.

От Агенцията уточняват, че това е редовна проверка. Такива ще има и в останалите предприятия за производство на алкохол.

 

Известно е, че в  надзорния съвет на винпрома е банкерката Петя Славова, чиято собственост е "Инвестбанк". Справка в Търговския регистър показва, че дъщеря ѝ Жени чрез компанията си "Грийн Нюз" и Ивайло Василев чрез своята фирма "Чалис" също са в надзорния съвет.  От сайта на "Феста Холдинг" е информацията, че Славова и Василев са акционери и в това дружеството, като е дна от обявените му дейности е винопроизводство. 

 

От ръководството на винпрома са потвърдили пред БНР-Бургас проверката, но са отказали повече информация. По неофициална информация, част от машините са били наводнени след дъждовете от вчера. Заради пломбирането им те не могат да бъдат изкарани и изсушени. Служители информираха, че въпреки това заводът продължава своята работа, допълва БНР.

 

Коя е Петя Славова

 

Днешната проверка на Агенция „Митници“ в „Черноморско злато“ за никой не може да мине като „рутинна проверка“. Последния „шум“ около Славова беше само преди няколко месеца.

 

През април тази година банката на Петя Славова "Инвестбанк" купи 100% от дъщерната на фалиралата КТБ банка "Виктория". Договорът между синдика на КТБ и банката с председател на Надзорния съвет Петя Славова бе сключен след няколко провала на продажбата и значително понижаване на цената. "Инвестбанк" бе единствената, която не премина успешно стрес тестовете на банковата система през 2016 г. Въпреки това синдиците на КТБ избраха банката на Славова, след което последва одобрение на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Купувачът пое задължение за пълно погасяване на експозицията на КТБ към „Виктория“ ЕАД заедно с дължимите лихви към датата на приключване на сделката.

 

Петя Иванова Баракова-Славова, популярна като Петя Славова, е известна като предприемач, банкер, председател на надзорния съвет и мажоритарен акционер в „Инвестбанк“ АД.  Освен това тя е собственик е на „Феста холдинг“, чрез който се управляват активи милиарди левове. Холдингът включва дружества от сферата строителството, недвижимите имоти, здравното осигуряване, транспорта, и др.

Сред тях са поморийската винарна „Черноморско злато“, „Инвест фонд мениджмънт“, Застрахователно акционерно дружество БЪЛГАРИЯ АД, „Феста хотели“,транспортната „Рожен експрес“, а също и варненският „Феста Делфинариум“.

 

Според множество пубикации за живота и бизнес на  дамата, Петя Славова е родена на 20 януари 1961 г. в село Дъбово, Старозагорско. Завършила е икономическия техникум в Стара Загора, а през 1984 г. – Икономическия университет във Варна (ВИНС „Д. Благоев“), специалност „Счетоводство и контрол“. През 1991 г. записва следдипломна специализация по управление и маркетинг във ВИИ „Карл Маркс“ в София (УНСС).

През 1991 г. започва съвместен бизнес с Митко Събев, като двамата създават „Феста холдинг“. Отначало се занимават с внос на детски дрехи от Дубай и управляват студентската кооперация „Бонита“. Търгуват с метали, вина, коняци и горива. Стават акционери в Международната ортодоксална банка „Св. Никола“. По-късно финансовата институция е преименувана на Нефтинвестбанк, а днес е Инвестбанк. Впоследствие, през 2002 г., Митко Събев и Петя Славова разделят бизнеса си, като „Феста холдинг“ остава за Петя Славова.

 

През 2010 година по повод сватбата на дъщеря й Евгения вестник „Стандарт“ споделя за романтичната й връзка с генарал Любен Гоцев, която прераства в бизнес  взаимоотношения и създаването на „Инвестбанк“. „Въпреки огромната си заетост Петя Славова намира време да чете. Тя обожава поезията и сама пише стихове. Свързват старта на бизнеса й с противоречивата личност на червения ген. Любен Гоцев. Говори се, че началото на познанството им е сложила именно поезията. Разбирайки, че фината дама е изкушена от мерената реч, страховитият генерал й посвещава стихотворение“, пише вестникът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13478 |18.09.2018 Само във Фрог: Полицейски шефове бесни, че им се развалят повишения заради Маринов . 5| 12601 |10.09.2018 Първо във Фрог: Гласят Христо Терзийски за главен секретар на МВР . 18| 18238 |04.09.2018 Само във Фрог: Държавният департамент на САЩ е предупредил Борисов да не заиграваме с фирми от забранителния списък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads