Реклама / Ads
11| 4964 |18.02.2009 НОВИНИ

Митниците също си имали "Мургина"

.
Там били замесени политици на регионално и национално ниво. Съвсем скоро щяло да бъде повдигнато обвинение срещу един заместник-министър, обяви Я. Янев, който имал сведения за швейцарски сметки на олигарси.
 

От партия „Ред, законност и справедливост" сигнализираха прокуратура за държавни служители и хора от т. нар олигархични кръгове, замесени в схеми за източване на ДДС. Депутатът Яне Янев е получил уверение, че в близките седмици може да се очакват конкретни действия. Той съобщи, че РЗС установили, как ДДС бил превеждан от българската държава на олигарси по швейцарски сметки. Предстоящо било внасянето на още данни за подобни афери. Засега от РЗС нямало да цитират конкретни имена на олигарси, заради секретния характер на делото.За един от тези ключовите олигарси  високопоставени служители на ФБР дали на българската прокуратура нови данни и обстоятелства за източване на републиканския бюджет в особено големи размери.

j_janev.jpg  снимка Вяра Йовева

Тези хора, които искат да съдействат по делото, щели да бъдат включени в програма за защита на свидетели, т.е  да получат денонощна охрана, брониран автомобил, смяна на самоличността и живот зад граница. Около 10 лица щели да бъдат включени в тази програма.

За още една престъпна схема алармирали от РЗС - това било стократното увеличаване стойността на даден продукт.

8-10% от служителите в НАП пък били замесени в далавери, въпреки че част от тях не са го правили умишлено, а чрез телефонен тероризъм от страна на по-висшестоящи, оповести още Янев. Рекетирани били почтени фирми и им забавяли връщане на ДДС. От РЗС са на мнение, че се налага и спешна операция без упойка и в Главна Дирекция митници, при това на най-високо ниво. Там също имало има служител „тип Мургина" и замесени политици на регионално и национално ниво. Съвсем скоро щяло да бъде повдигнато обвинение срещу един заместник-министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5926 |30.01.2009 Доходи от 1000 до към 3000 лв месечно имали братя Галеви . 24| 5353 |20.10.2008 Финансираните и финансиралите имали интерес от смъртта на А. Емин . 1| 4805 |07.08.2008 Застрахователи и фармацевтични компании взимали данни от НЗОК . 37| 6784 |28.07.2008 Хора от ДАНС и митниците реанимират наркоканалите на Държавна сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads