Реклама / Ads
57| 6185 |16.05.2021 НОВИНИ

Митов го играе обиден. Скочи на президента: Г-н Радев, благодаря Ви, че не подписахте указа за посланическото ми назначение

.
Деница Сачева и Даниел Митов Източник: стопкадър, bTV
Съвсем очаквано, малко след като президентът Румен Радев по-рано днес даде обширно интервю пред Българското национално радио, от ГЕРБ не закъсняха с извънредния си брифинг. На него протежето на Борисов Даниел Митов влезе в обяснителен режим и скочи срещу държавният глава, а екссоциалният министър Деница Сачева му пригласяше.
 

Митов беше видимо обиден. „Когато му беше зададен въпрос защо е скрил декларацията на Б-9 от българските граждани, президентът Радев започна да разсъждава върху моето емоционално състояние и обясни, че аз съм бил афектиран от факта, че той не бил подписал указа за мое посланическо назначение. Пред всички български граждани на него лично искам да му отправя следното послание: Г-н Радев, много Ви благодаря, че не подписахте този указ. Това е една от най-големите услуги, които някой ми е правил в последно време. Знаех и тогава, знам и сега, че не отговарям на вашите критерии за посланик, защото нямам картонче за агент на Държавна сигурност. Когато нямаш аргументи, тогава се опитваш да атакуваш лично политическия си опонент“, коментира ядосано Митов, явно неосъзнавайки, че не Радев, а самият той влиза в тази роля.

 

Припомняме, че през ноември 2020 г. Екатерина Захариева съобщи, че Радев отказва да го назначи за посланик в Румъния.

 

Митов попита още защо президентът не е заел позиция по случаите „Навални“ и шпионския скандал у нас.  По думите му Радев се опитвал „предизборно да лъже всички едновременно“.

 

Според предложения за премиер от ГЕРБ Митов очевидно е имало координация между президента и политически партии, за да не разговарят с ГЕРБ. Той сподели, че визира „Има такъв народ“, ДБ и БСП.

 

„По състава на служебното правителство може да се допусне, че „Има такъв народ“, „Демократична България“ и БСП са били в някаква координация с президента по време на консултациите за съставяне на кабинет“, смята Митов.

 

„Смешен е плачът за актуализация за бюджета, защото всички плащания са обезпечени“, обясни от своя страна Деница Сачева.

 

Двамата си издекламираха това, което им беше наредено, а на въпросите на “отбраните„ журналисти отговаряха меко казано постно, шаблонно и лаконично.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 3815 |15.05.2021 Даниел Митов атакува Радев и избирателите на „Демократична България“. Възхвали ГЕРБ . 22| 4657 |15.05.2021 Арман Бабикян: Видяхте, че успешен бизнес в България правиш, когато играеш белот с премиера . 29| 4573 |12.05.2021 Даниел Митов заприлича на Борисов по приказките: Служебните кабинети никой не ги е избирал . 14| 4421 |12.05.2021 Владимир Дончев: Прекалено изпитание за нервите е Сачева, Дончев и Митов по трите телевизии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads