Реклама / Ads
3| 4218 |05.11.2019 НОВИНИ

Мизерията вади лекари от “Александровска” болница на протест

.
Условията, в които работят медиците Източник: БГНЕС
Лекари от “Александровска” болница излизат на протест заради “ужасяващи условия на труд и мизерия в помещенията за лечение на пациенти”.
 

В свое писмо медиците съобщават, че многократно с техни писма са информирали Министерство на здравеопазването за ужасяващите условия на труд и за лечение на пациентите в редица мизерни помещения и сгради в УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, съобщава БГНСЕ.

 

Ето какво още пишат медиците:

"Стигна се дори до срутване на покрива на Клиниката по алергология, което бе отразено от медиите.

Въпреки настояването ни за незабавно отпускане на финансови средства за възстановяване на рухналия покрив и ремонти и възстановяване на останалите сгради и помещения в университетската болница, безхаберното отношение на министерството продължава. В пространството се хвърлят само празни обещания за стотици милиони лева, които обаче не е ясно кога и дали изобщо ще се отпуснат. А на път са да рухнат още няколко клиники, което може и да доведе до преустановяване на дейността на болницата.

 

Потресаващото неглижиране, от страна на принципала, на условията на труд, на условията за лечение на пациентите, на условията за обучение на студентите в една от най-големите държавни университетски болници, в сърцето на България – столицата ни, принуждава работещите, подкрепени от пациенти и студенти, да предприемат крайни действия – започване на ежедневни протестни действия, в т.ч. и гражданско неподчинение.

 

В случай, че Министерство на здравеопазването не предприеме спешни действия за възстановяване и ремонтиране на рушащите се сгради и помещения в УМБАЛ „Александровска“ с конкретни срокове за изпълнение, след 06.11.2019г. работещите от университетската болница започват протестни действия в защита на своите права за нормални условия на труд, в защита на пациентите, за които се грижат и лекуват, но мизерстват в мухъл, влага и са застрашени някой покрив да се срути на главите им, в защита на младите хора, които обучават в хуманност и грижа”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4184 |30.10.2019 Проф. Асен Балтов: Ножицата между лекари, сестри и санитари не бива да се разтваря твърде широко . 3| 6483 |24.10.2019 ВСС решава дали Иван Гешев ще е главен прокурор, МВР вади СОБТ срещу протестиращите днес . 4| 5046 |16.10.2019 Стефан Данаилов е в изкуствена кома, лекарите във ВМА се борят за живота му . 4| 4165 |27.09.2019 Лекари и сестри излизат на национален протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads