Реклама / Ads
13| 12078 |15.10.2020 НОВИНИ

Младеж бе изгонен насила от събитие в НДК, след като извика “Оставка!” срещу здравния министър /видео/

.
Павел Динев
Младежът Павел Динев бе изгонен от събитие в НДК, на което се раздадоха годишни награди “Достойните българи” на вестник, приближен до властта. Той бил изведен насила, след като извикал “Оставка!” по време на изказването на здравния министър Константин Ангелов.
 

Сам съм отпред пред НДК. Имам няколко въпроса към министъра с труповете и към кмета на София Йорданка Фандъкова, която също е вътре. Вижте ги с какви коли са дошли. Има и охрана от НСО.  Вътре бяха само журналисти от  БНТ, БТВ и НТВ. Не очаквам никой да ме отрази. Сега ще видя как ще се изнижат. ”, каза в лайф от мястото младият мъж. Той допълни, че е дошъл в НДК, защото дядо му е получил наградата "Достоен българин" защото дарил рентата от нивата си и построил църква в родното си село. "Любопитното е, че журналистите ми казаха, че не искат събитието да се политизира. Защо тогава са поканили здравния министър и кмета на София, след като са политически лица", попита риторично Пламен Динев.

 

Той допълни: "Аз съм млад човек, на 18 години съм. И искам да попитам министър "Г-н Чувал" и Фандъкова за някои неща. Така ще се види дали ще се изнижат. Да, аз съм опасен, защото както много хора искам оставката на цялото правителство и на главния гешевтор. Мога да ги чакам много време. Бях изгонен, защото прецениха, че съм опасен с една кратка дума. Искам да ги питам кога ще видим оставка на това крадливо правителство и на тази шайка. Очаквам с нетърпение края на това правителство". 

 

След края на церемонията последва гоненица.  Съвсем очаквано здравният министър и Фандъкова се скриха от момчето. Двата скъпарски автомобила, с които предполага се движат двамата,  напуснаха паркинга и тръгнаха в друга посока. Младежът се опита да ги последва, като направи опит да мине и към други изходи на сградата, надявайки се да ги пресрещне. "Исках да видя тяхното изнизване. Толкова много изходи има, а аз съм сам. Моето присъствие тук става излишно вече. Благодаря на всички, които бяха с мен", каза накрая Динев.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4993 |12.10.2020 Кремъл привика българския посланик заради изгонените руски дипломати . 6| 6054 |08.10.2020 Полицията прибра двама младежи в Пловдив за протест и яйца срещу здравния министър /видео/ . 19| 6759 |26.09.2020 Младеж за полицейското насилие пред БНТ: Полицаи ме блъскаха, хвърлиха ме към канавка от 3, 5 метра височина . 41| 18034 |26.09.2020 Шоу в Берковица: Караянчева бяга от младежите на „Демократична България“, полицаи ги приклещиха за проверка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads