Реклама / Ads
2| 4397 |22.05.2010 НОВИНИ

Младеж крие случайна смърт на 3-годишен

.
МВР разкри убийството на 3-годишно момченце от старозагорското село Тъжа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.
 

На 23 април на тел.112 е получено съобщение от 29-годишна жена от село Тъжа, че на същата дата е изчезнал тригодишният й син и въпреки продължителното търсене в околностите, до момента не е открит. Незабавно на място е изпратен полицейски екип и са предприети неотложни издирвателни мероприятия. В продължение на няколко дни служители на РУ “Полиция” – Казанлък със следово куче и спасителният отряд на Областно управление „Гражданска защита” с помощта на жители от селото са претърсвали къщи и стопански постройки землището на с. Тъжа и териториите по течението на р. Тъжа. На 28 април около 13.00 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение от 27-годишен мъж, че на 3 км северозападно от село Тъжа е открил в коритото на реката детски труп в чувал от полиестерно зебло. При извършения оглед е установено, че трупът е на изчезналото тригодишното момченце и около врата му е увита женска блуза от полиестерна материя. От направената аутопсия е констатирано, че няма данни за удушване или обесване и че смъртта на детето е причинена от асфиксия – насилствено задушаване, вследствие притискане в областта на гръдния кош. В периода от 28 април до 07 май са проведени комплексни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуални действия за изясняване причините за изчезването на детето и установяване извършителите на престъплението. В хода на разследването вчера криминалистите установяват, че на 23 април около 7.30 ч сутринта родителите са оставили детето в дома си – на грижите на свои близки – 18-годишния А.С. от с. Тъжа и живеещата с него на семейни начала 16-годишна жена от с. Розово. Около двадесет минути по-късно детето е паднало от каменна тераса с височина – около 70 см, ударило се в областта на главата и изпаднало в безсъзнание. А.С. го внесъл в стая и се опитал да му окаже първа помощ, чрез многократни притискания в областта на гърдите. След като установил, че детето не диша, поради страх от саморазправа от страна на родителите, го поставил в чувал и двамата със съжителката му го занесли и изхвърлили в реката западно от ВЕЦ - Тъжа. По пътя А.С. намерил изхвърлена дамска блуза, която увил около врата на детето, за да инсценира душене. Вчера на А.С. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК и му е взета мярка за неотклонение “Подписка”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5869 |18.05.2010 Смъртна присъда за мечка, убила човек . 4| 5524 |17.05.2010 Изчезнал 22-годишен младеж, издирват го . 2| 4727 |11.05.2010 Хванаха младеж, намушкал двама в столицата . 0| 11196 |10.05.2010 Празнуваме 170 г. от рождението безсмъртния Хаджи Димитър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads