Реклама / Ads
8| 5677 |11.10.2010 НОВИНИ

Младеж, убил сестра и майка, разплака съдийка

.
Софийският градски съд осъди на 15 години затвор 22-годишния Павел Тасков, който е обвинен за убийството на майка си и сестра си.
 

По-рано днес пред съдебния състав на СГС той заяви, че когато е бил на 6 години родителите му са се развели.„Все си повтарях, че няма значение и че всичко ще се оправи, но не беше така", разказа Тасков и с думите си просълзи съдия Мими Петрова. „Трябваше да се справям с всичко сам. Постоянно бях виновен за нещо", продължи още обвиняемият. Той разказа, че когато е имал проблеми, винаги се е обръщал към майка си и сестра си, но „въпросите ми оставаха във въздуха". Тасков подчерта, че е растял сам и трябвало да се учи сам на всичко в живота.

Той допълни: „Трудно е да си толкова малък и в същото време да си толкова сам". Тасков заяви още, че се е научил цял живот да бяга от проблемите и че целият свят е бил срещу него. От думите му стана още ясно, че е осмислял убийствата на майка си и сестра си в дните, прекарани в ареста. Павел Тасков допълни, че още не може да повярва, че е отнел живота на най-близките си хора. „Има моменти, в които искам да ги видя. Мисля си, че всичко е илюзия", допълни още той.

Тасков изтъкна, че е направил голяма грешка като е прибягнал към наркотиците, които е употребил малко преди двойното убийство на 19 юни 2009 г. в столичния квартал „Младост" 3. „Искам да вярвам в обективността на съдебната ни система. Моля ви за строга, но справедлива присъда. Моля за шанс да се поправя, шанс да мога след време пак да се интегрирам в обществото", заяви Павел Тасков пред съда.

Защитниците на 22-годишния Тасков поискаха 10 години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието. Адвокатите изтъкнаха, че Тасков е с чисто съдебно минало, завършил е образованието си с отличен успех, 6 години се е състезавал в шахматен клуб, а след убийството е оказал пълно съдействие на разследващите органи. Според тях съдът трябва да вземе предвид и неговата възраст - по време на убийството той е бил на 21 години.

Защитниците изтъкнаха, че Павел е дете на разведени родители и това е рефлектирало на психиката му. От малък той не е поддържал никакви отношения с баща си Бранимир Тасков, чувствал се е изолиран и е усещал липса на обич и близост. Адвокатите се обърнаха с молба към съда да помисли как младежът е стигнал до тук, как може да му се помогне да преосмисли стореното и да поправи поведението си, за да се социализира и интегрира. В пледоарията си защитата изтъкна още, че двойното убийство не е извършено в следствие на желание за отмъщение или чувство на злоба. Адвокатите посочиха и че на 19 юни Тасков е употребил наркотици, които са надвишавали дозата, която обикновено е приемал. „Моля съда за справедливост", заяви един от защитниците на Тасков.

Прокурор Бисер Кирилов поиска 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване, тъй като двете убийства са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвите начин. Майката Жаниела Таскова и сестрата Ралица Таскова са били убити с множество удари по главата с бейзболна бухалка, се посочва в обвинителния акт. Припомняме, труповете им бяха открити в чували. Прокурор Кирилов многократно подчерта, че убийството е замисляно 2-3 месеца преди да бъде извършено и че двете жени са убити безпричинно и без мотив.

В началото на съдебното заседание, защитата на Павел Тасков поиска отвод на председателя на съдебния състав - Мими Петрова, тъй като според адвокатите тя е предубедена, тъй като не е уважила молба на адвокатите. Тъй като делото се води по съкратената процедура, Павел Тасков може да получи присъда под минималната - 10 години затвор. Решението на съда се очаква по-късно днес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6651 |07.10.2010 Сестрата на премиера: Не разбирам лакомията на хората . 0| 6129 |03.10.2010 "Пепелянката" погълна младеж, спасиха го в тежко състояние . 13| 4816 |09.06.2010 Марио Николов се разплака в съда за 7,5 млн. лв. . 4| 5477 |17.05.2010 Изчезнал 22-годишен младеж, издирват го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads