Реклама / Ads
37| 4953 |25.04.2011 НОВИНИ

Младите в НДСВ номинират Кунева за президент

.
Меглена Кунева
В деня, в който правителството на НДСВ подписа Договора за присъединяване на България към ЕС, 25 април, младежката организация на НДСВ заяви своето желание Меглена Кунева да бъде излъчена като кандидат за президент.
 

В документа за номинация на Кунева се отбелязва, че “на 25 април 2005 г., преди 6 години, България постигна една голяма национална цел - присъедини се към голямото европейско семейство, припозна като бъдещи свои приоритети съхранението и развитието на европейските ценности, идеи и стандарти".

Това решаващо за страната ни събитие се случи благодарение на усилията на много хора, но решаваща бе ролята на главния преговарящ - Меглена Кунева, а след това и министър по европейските въпроси на България, заявяват младите в НДСВ.

Понататък в него се посочват и предимствата за страната ни от постигнатото след 25 април 2005 година. Сред тях са възможностите за пътуване в Европа, учене в европейски институти, живот в по-спокойна среда, гарантирана и от европейската законова рамка.

В документа младите сред жълтите изтъкват, че пътят на България към Европа е дълъг и все още не е свършил. 25 април 2005 е само началото. А Меглена Кунева продължи да играе основна роля в европейското развитие на България и като комисар по правата на потребителите. За гордост на цяла България 700 милиона европейци избраха първия български комисар за „Комисар на годината" и за „Европеец на годината".

Как ще продължи България нататък зависи само от нас. Дали искаме да вървим към европейския модел на развитие - с интелигентност, професионализъм и добър тон в политическото общуване с акцент върху гражданското самосъзнание или искаме да тъпчем на едно място, угнетени от скандали, груба сила и профанизиране на политиката, заявяват още те.

От младежката организация на НДСВ изтъкват като качество на Меглена Кунева и способността й да ни управлява един интелигентен, образован, успял, доказал се, уважаван, честен и добър човек - на първо място мислещ човек, а не амбициран политик.

Припомняме, ръководството на НДСВ даде срок на Меглена Кунева до 20 април, за да обяви дали ще се кандидатира за президентските избори. До момента обаче тя не е обявила категорично дали ще влезе в президентската надпревара или не.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 5493 |17.04.2011 М. Кунева: Не съм кандидатура нито на Станишев, нито на Първанов . 33| 4905 |17.04.2011 Д. Вълчев: Кунева е по-добър кандидат от Г. Първанов . 44| 5087 |14.04.2011 Кунева: Няма да бъда партиен кандидат за президент! . 11| 6015 |13.04.2011 Номинират Мариана Кънчева за евросъдия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads