Реклама / Ads
20| 3404 |18.05.2021 НОВИНИ

Много е опасно това, което се прави с ваксинационния план, смята Ангелов

.
Бившият вече здравен министър проф. Костадин Ангелов продължава да критикува своя наследник д-р Стойчо Кацаров заради решението за промяна във ваксинационната стратегия на страната. Според Ангелов спирането на зелените коридори ще заличи постигнатите до този момент успехи в борбата с COVID-19 и достигането на колективен имунитет. Кацаров обаче имал време да се поправи.
 

“Много е опасно това, което се прави. Спира се ваксинационният процес, забавя се целия устрем до момент”, посочи Ангелов в ефира на Българската национална телевизия и допълни - не е сериозно това, което се говори, а резултатът ще е видим още днес, когато броят на имунизираните спадне. 

 

Бившият здравен министър обясни, че поставените дози ваксини са над 1 100 000 души, от тях поставените ваксини на хората над 60-годишна възраст са 550 000 - данните са приблизително до вчера. 

 

Наследникът му Кацаров обаче бил “достатъчно далновиден” и можел да поправи тази грешка. 

 

Политиката в здравеопазването не остана на заден план и днес. На прага на старта на една нова предизборна кампания доскорошният здравен министър си позволи да заговори и за потенциалната възможност българските граждани да се окажат излъгани от депутатите в 45-тото Народно събрание. Коментарът на проф. Ангелов бе в контекста на решението за Националния оперативен щаб. 

 

Бившият здравен министър припомни, че в предишния парламент кабинетът на Борисов е бил обект на критики заради решението НОЩ да се закрие. Ако обаче същите тези партии сега одобряват действията на служебния министър Кацаров, значи са лъгали българите в парламента. 

 

"Това, срещу което ние се борихме, беше повече от това, което правихме", подчерта проф. Костадин Ангелов и определи като неистина, че здравните власти не са направили нищо в борбата срещу COVID-19, a спадът от последните седмици се дължал на топлото време.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8524 |15.05.2021 Атанас Атанасов, ДБ: Това, че УМБАЛ ”Александровска” има близо 70 млн. лв. дълг скоро ще стане публично известно . 2| 3118 |14.05.2021 Янаки Стоилов: Напоследък има опасност да попаднем в конституционна инфлация . 5| 6726 |14.05.2021 Проф. Николай Габровски: Владимир Каролев има тежки травми на много органи . 13| 6694 |14.05.2021 Александър Маринов: Купеният вот е около 300 000 гласа. Има информация за много нередности в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads