Реклама / Ads
0| 9290 |30.04.2014 НОВИНИ

Молове и банки отворени по празниците

.
С нормално работно време през предстоящите празнични дни ще работят повечето банкови клонове, които се намират в търговските центрове в големите градове на страната. Такива са например филиалите в търговските центрове на Банка ДСК и УниКредит Булбанк, които ще работят с непроменено работно време и през празниците.
 

Известните на потребителите банкови филиали, които работят и през съботните дни, обаче няма да поставят клиентите пред равни условия, пише "Стандарт". Клоновете със съботно работно време ще функционират в зависимост от банката. Така например тези филиали на Булбанк ще работят през съботния ден на 3 май, докато еквивалентните клонове на Банка ДСК ще останат затворени. Филиалите, намиращи се на аерогара София, също ще имат работно време в зависимост от банката. Например клонът на ДСК ще работи на 1 и 4 май, а този на Пощенска банка - на 3 и 6 май.

Реално не всички банки ще осигурят работещи клонове за своите потребители през предстоящите почивни дни. Така например стандартните филиали на Обединена българска банка и Пощенска банка няма да работят в рамките на 1-6 май. Въпреки това от трезорите осигуряват на клиентите си възможност за връзка с Център за обслужване на клиенти, които ще работят през всички почивни дни. Подобна е стратегията и на останалите банки в страната, които независимо дали ще имат работещи клонове или не, разполагат с Център за обслужване на клиенти, който ще бъде на линия през почивните дни.

Наличността на банкоматите из страната ще бъде съблюдавана с помощта на специални мониторинг центрове. Обикновено тези звена работят денонощно, което позволява навременна реакция при засичането на неработещ или празен банкомат. От банките уверяват, че така или иначе ATM машините ще бъдат заредени предпразнично в резултат на очакваното повишаване на транзакциите през почивните дни.

Някои банки обръщат внимание и на факта, че редица банкомати в страната вече позволяват не само да тегленето на пари, но и внасянето на суми по дадени сметки, което може да се окаже особено полезно на фона на търсенето на отворен банков клон. Въпреки всичко горепосочено не бива да забравяме, че живеем в XXI век и най-лесният начин за управление на финансите си остава интернет банкирането. У нас повечето банки разполагат с платформи за онлайн банкиране, а някои от тях предлагат и приложения за мобилно разплащане. Именно тези опции безпроблемно финтират повечето затрудненияq свързани с липсата на работещи филиали през почивните дни. Освен всичко друго повечето големи търговски обекти в страната приемат плащания на ПОС терминал (Point of Sale - от анг. ез. - точка на продажба), което прави наличието на пари в брой не особено належащо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5049 |15.04.2014 ЕП гарантира: Гражданите няма да спасяват банки . 8| 5272 |10.04.2014 Каролев:Банките ще станат по-предпазливи с кредитите . 5| 5082 |07.04.2014 Р. Гечев: Популизъм е предоговарянето на старите договори с банките . 6| 5917 |04.04.2014 Разбиха схема за пране на пари и източване на банки от чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads