Реклама / Ads
5| 4332 |04.11.2020 НОВИНИ

МОН обмисля на места изцяло дистанционно обучение

.
Таня Михайлов
МОН обмисля локално преминаване към дистанционно обучение на всички ученици при влошаване на епидемичната обстановка. Даваме възможност да се взима решение, което е обусловено от ситуацията в съответната община или област, както и от конкретната ситуация в даденото училище. За щастие има и учебни заведения, където не са регистрирани случаи на коронавирус.”
 

Това обяви пред бТВ зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Статистиката показва, че към днешна дата 623 са учениците, регистрирани с коронавирус. Карантинирани са близо 13 000 ученици и 117 паралелки. 859 са учителите с доказан COVID-19.

 

По думите на Михайлова е много важно малките ученици от начален етап да бъдат присъствено в класната стая.

„Локалният принцип е много по-верният в случая, защото имаш пряк поглед върху ситуацията – какъв е броят на отсъстващите ученици, на отсъстващите учители, на карантинираните ученици и учители или паралелки“, обясни Михайлова.

 

Според нея е важно да се има предвид и преобладаващото мнение на родителите и то се знае предварително от самите директори. Михайлова даде пример с училище в Търговище, където са подадени над 200 молби от родители за преминаване към дистанционна форма на обучение.

 

На въпрос колко трябва да е дълъг един онлайн час, зам.-просветният министър каза, че той трябва да е по-кратък от класическия. Сега часовете при по-големите ученици е 45 минута, а при онлайн обучението трябва да е до 40 минути.

 

Часовете може да са и 30 минути в зависимост от гимназиалния или прогимназиалния етап. За най-малките пък, според нея, трябва да е до 20 минути.

 

„Трябва да се спазва тази хигиена, която е задължителна от гледна точка на здравословните и безопасни условия“, каза Таня Михайлова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5806 |24.10.2020 Лекар: Местата за специализация са за хора, предоставящи връзки, пари и/или секс . 19| 5087 |21.10.2020 Теменужка Петкова: ”Балкански поток” е изцяло български проект и се финансира само от нас . 37| 7928 |21.10.2020 Промяна в плана! Здравният министър: Маски ще се носят на места, където има рисков контакт . 10| 6554 |21.10.2020 Бабикян обяви свободните работни места в Министерски съвет, след оставката на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads