Реклама / Ads
75| 15350 |10.07.2020 НОВИНИ

Моноспектакъл на Борисов: Пеевски го целят със снайпер, видях схемката

.
Бойко Борисов
Петък. Моноспектакъл на Борисов. Обвинява и осмива всички опоненти - играели сценки по предварителен, добре „бродиран“ сценарий. Дори чужди офицери давали съвети как да действа Христо Иванов – като Ботев на българския бряг. Носеше ли сабя, че не видях, - пита лукаво Борисов Томислав Дончев, който бил извикан да е с него както била Илиана Йотова до Румен Радев вчера, когато излязоха при протестиращите.
 

След това Борисов подреди в редичка Радев, Корнелия, Мая, Божков… Всичките кланове бяха заедно, - заключи. И всички са срещу десните и дясната политика, която той провежда. Всичко е сценарий, повтори много пъти Борисов. Сценарист – президентът. И хора отвън.

 

За Доган, Пеевски и Гешев – само добри думи каза. Те не са кланове?

 

Борисов лъже. Заблуждава. Манипулира.

 

Борисов е с Доган, Пеевски и Гешев. Една група са.

 

Резултатите от това съдружие са:

 

Всички те – мулти милионери.

 

За останалите:

 

Последни по доходи в Европа.

Първи по корупция от години.

Първи по заболявания.

Първи по смъртност.

Първи по неграмотност.

Последни по качество на живот.

Най-ниска продължителност на живот.

Мизерни пенсии.

Най-малко чужди инвестиции от всички страни в ЕС.

Никаква икономическа и финансова помощ за пострадалите бизнеси и хора от пандемията.

 

Очевидно този модел за Бориов е ултра справедлив. Така ли изглеждат нещата от премиерския прозорец? На улицата се вижда друго.

 

Борисов вмъкна и доста опасно предупреждение към президента, обяснявайки, че боят с юмруци не е хубаво нещо. Не се вечеряло добре после, защото ще те боли устата. Прозвуча заплашително.

 

Нито дума за над 60-те милиона дадени от Васил Божков като подкупи през Горанов. Нито дума за снимките, записите, разкритията за безобразия, излизащи всеки ден. Очевидно това са дреболии за лидера на ГЕРБ.

 

Няколко пъти премиерът се сравни с Камен Донев (били големи приятели) и дори заяви, че можел да продължи монолога си над три часа. Не изпълни заканата.

 

В края на моноспектакъла бе изигран главният коз: предупреждение, че има голяма опасност протестите да предизвикат взривяване на етническия мир.

 

Нито дума за корупцията, мафията, кражбите, несвободата на словото, преследването на инакомислещите и пр. Можем да му дадем десетки примери, защото очевидно съветниците му ги спестяват.

 

По време на целия монолог Томислав Дончев се хилеше. На Борисов или на смешките? Смешки имаше, макар и твърде неуместни.

 

Въпроси? Мисля, че няма нужда от въпроси, - рече Борисов. Човекът на Пик не се съгласи и зададе своите въпроси. Удобни въпроси. Сочни отговори.

 

Някой да каже на премиера, че безрезервната защита на Пеевски и отричане на очевидното, го лишава от чар. А половината му успехи в политиката се дължат на чара... Но това, както се казва, е бял кахър. Големият проблем на премиера е, че ще плати цялата сметка. Доган и Пеевски му я пишат.

 

И нека го кажем ясно: Не само властниците милеят за страната. Критиките са сто милиона пъти по-полезни от слугинажа и венцехваленето.

 

Фрог нюз

 

П.П. Чухме и покъртителна крими история, как руски килъри целели Пеевски със снайпер, а Алексей Петров с гранатомет. Имало дори нарисувани схемки. Много плакахме. Предлагаме в понеделник Каручката и останалите от "онази комисия" да не отменят, а да увеличат броя на охранителите на депутата-олигарх. Чухме, че в Пазарджишко развълнувани възрастни жени вече са започнали да плетат бронежилетка на четири игли за "наш Делянчо". Какво ли не прави народната любов!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 8054 |10.07.2020 Борисов: Много българи отиват на плаж със знаме, вместо с поясчета . 27| 14528 |10.07.2020 Илиян Василев: Борисов потъна и мълчи. Особено по темата Доган и Пеевски . 8| 5386 |09.07.2020 Шефът на НСО, на ДАНС и гл. секретар на МВР решават в понеделник за охраната на Доган и Пеевски . 13| 8920 |09.07.2020 Калин Тодоров: 9-то юлският преврат - отговорът на Гешев, Борисов, Доган и Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads