Реклама / Ads
19| 5052 |10.12.2020 НОВИНИ

Мори ни криза, но хвърляме милиони за модернизация на руския танк Т-72

.
Танк Т-72 на парад в София Източник: БГНЕС
Държавата е почти на изкуствено дишане, но въпреки това вчера правителство даде зелена светлина на проект за модернизация на руските танкове Т-72, които залежават в южен гарнизон.
 

В съобщението на пресцентъра не се съобщава какъв ще е инвестиционният разход, но на всеки с пагони или служил в армията е ясно, че става дума за милиони. 

 

Иначе се пояснява с клишето, че "Танковете остават основополагаща единица, върху която се формира бойната мощ на формированията на Сухопътните войски. Като основно средство за поразяване на противниковите танкове и бойни бронирани машини, те трябва да притежават способности за привеждане в готовност в кратък срок, точност, далекобойност, подобрена мобилност, живучест, оперативна маскировка и автономност. С реализацията на проекта се цели преодоляването на технологичното изоставане на танковите формирования по отношение на системите за управление на огъня, защитеност на комуникациите и ситуационната осведоменост. Чрез него също така ще се постигне оперативна съвместимост на силите и средствата както в национален, така и в съюзен формат. Това от своя страна ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на България по отношение на колективната система за сигурност". Ха добавете нещо!

 

Пак тези дни властта пафира  договор с бг фирма "Самел-90" за следващите 3 години  за  98 машини от 10 типа с различно предназначение, на обща стойност 50 млн. лева.

 

Вече писахме няколко пъти и за милиардните поръчки.  Ще купуваме  два многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските сили от германската фирма „Люрсен“. Цената им е 1 млрд. лева. Чакаме от САЩ и "Локхийд Мартин" осем изтребителя F-16 Block 70. А сумата набъбна до 2 млрд. лева.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 18859 |27.11.2020 Мануел Момчилов: Вижте фишове със заплати на медсестри от Поморие - подигравка и лъжа! . 9| 5294 |26.10.2020 Акад. Лъчезар Трайков: Не бива да хвърляме стажант-лекари и студенти направо в COVID-клиники . 12| 8073 |21.10.2020 Кучето Мориц излая, че има нещо гнило в бТВ . 5| 9625 |19.10.2020 Рекетът над собственици на имоти в Поморие се оказва практика, а не прецедент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads