Реклама / Ads
1| 2647 |12.06.2024 НОВИНИ

Кабинетът с интерес да купим боеприпаси за патрулни кораби

.
Снимката е илюстративна
Министерският съвет прие решение за определяне наличие на основен интерес, свързан с реализация на обществени поръчки за придобиване на боеприпаси за оръжейните системи на многофункционални модулни патрулни кораби (ММПК) на Военноморските сили, които се придобиват по сключения през месец ноември 2020 г. договор, между Министерството на отбраната на България и „NVL В. V. & Co. KG” - Германия. Това съобщи пресслужбата на служебното правителство.
 

С реализацията на обществените поръчки ще се осигурят 35 мм и 76 мм артилерийски боеприпаси за 35 мм артилерийски комплекс за близко действие и 76 мм артилерийски комплекс за далечно действие на корабите, 130 мм боеприпаси за хидроакустическа защита, както и 81 мм боеприпаси за електронна война, които са необходими за осигуряване на боеспособността на оръжейните системи, както и за изпълнението в пълен обем на задачите, произтичащи от мисиите на Въоръжените сили, в това число и защита на морския суверенитет на страната. 





Защитата на морския суверенитет се осигурява основно чрез използването на всички оръжейни системи на бойните кораби, чиято зона на въздействие позволява бързо противодействие срещу надводните сили на противника на малки, средни и големи дистанции с висока точност, като в допълнение боеприпасите за артилерийските системи осигуряват и непосредствената противовъздушна отбрана на кораба, информира кабинетът.

 

Реализацията на обществените поръчки също така ще осигури хидроакустичната и електронна защита на корабите, които се осъществяват с използването на 130 мм боеприпаси „CANTO“ за отразяване на атаките на противника с използване на торпедно въоръжение и 81 мм боеприпаси за електронна защита за смущаване на противниковите системи и създаване на лъжливи цели в електромагнитния и топлинен диапазон.





Всичко това ще доведе до осигуряване на боеспособността на корабите и осигуряване на ефективното им използване както в национален, така и в съюзен формат за изпълнение на поетите съюзни ангажименти на България по отношение на колективната система за сигурност.

 

Първият кораб ВМС трябва да получат до края на 2025 г., а вторият - до края на 2026 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2973 |12.06.2024 Проф. Чуков: Социологическите изследвания сочат, че разликата между Тръмп и Байдън се топи . 0| 2396 |12.06.2024 Майките ще могат да прехвърлят майчинството си на баби и дядовци . 13| 94199 |12.06.2024 Започва издаването на нови лични карти. Какво трябва да знаем? . 8| 2527 |12.06.2024 Свиленски: Нинова има право на още един мандат. Ако зависи от мен, ще я предложа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads