Реклама / Ads
2| 4921 |20.11.2016 НОВИНИ

Москов пак яко шикалкави за ваксините

.
Петър Москов
Здравният министър Петър Москов пак започна яко да шикалкави за ваксините. Той е категоричен, че преди две години е бил защитен държавния и националния интерес, гарантирайки имунизационния календар, внасяйки от Турция забранени за употреба ваксини „Еувакс“ и „Пентаксим“ .
 

В медиите лансира тезата, че идната седмица, ще бъде разпитан в следствието заради финансовата част на сделката. Истината, обаче е съмсем различна.  Очаква се прокуратурата да го подведе под наказателна отговорност по съвсем  различни обвинения, научи Фрог нюз от разследващите.

По повод финансовата част на дарението Москов побърза преди да е разпитан да се оправдае, че България е дарила ваксини за малко над 300 хил. лв., а е получила дарение на стойност малко над 3 млн. лв. Единствените губещи бяха определи фармацевтични фирми, които втори път не се явиха на търг, посочи той.

 

Здравният министър в оставка Петър Москов заяви, че не би участвал в служебен кабинет. По думите му, за да има промяна е нужно политическо мнозинство.

 Той посочи по БТВ, че в идните месеци планира да работи за подсилване и укрепване на Реформаторския блок, който заедно с „един силен ГЕРБ” да създаде силен дясноцентристки фронт, който да се противопостави на БСП и ДПС.”

По повод новата политическа инициатива на Радан Кънев Москов посочи, че няма да е част от него и е „ контрапункт на това на всеки 2 години всеки да си прави нещо ново и различно”.

 

 По повод твърденията на ген. Атанас Атанасов, че представители на РБ са се цанили за министри при Борисов преди да се подпише дори споразумението за управление, Москов коментира, че това не е вярно. „Наско Атанасов няма как да знае тези неща първо. Моето име до последно не е е било в разговори. Имаше списък от страна на РБ с министри, в който аз не бях. В последния момента нещата се промениха и моето име застана на масата излязох от преговорите”, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13752 |19.11.2016 Атанасов с бомба! Кунева, Москов и Лукарски се договорили предварително с Борисов да са министри . 1| 4241 |18.11.2016 Московски: Служебният кабинет да реши за концесията на Летище София . 3| 4550 |18.11.2016 Прокуратурата потвърди обвинения за ”Белене” и ваксините . 3| 7428 |17.11.2016 Повдигат обвинение на Москов след разследване на Фрог за ваксините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads