Реклама / Ads
41| 7822 |05.02.2016 НОВИНИ

Енчев към Москов: Признайте, че ваксините са закарани във фирма в Одрин!

.
Велизар Енчев
Защо в България има криза с ваксините периодично? Всеки дефицит се решава на пожар. Защо няма дългосрочен договор за имунизация? Заради корупцията, нали?! Ваксината, въпреки че идва като дарение, тя трябва да се изследва в европейска лаборатория. Държавата-членка трябва да гарантира, че са спазени всички изисквания. Такава гаранция няма. Това говори, че министерството на д-р Москов гледа през пръсти на здравето на хората, това заяви по време на дебата за ваксините в парламента независимият депутат Велизар Енчев.
 

Листовките трябваше да се преведат, а те не са.  Бартерът с БЦЖ е твърде бакалско действие.  БЦЖ не струва 4,50 лв., а има такава себестойност. Износът е ощетил държавата с приход от 47 000. БЦЖ ваксината е откарана не в посолството на Анкара, а в неизвестна за нас фирма в Одрин. Признайте това, д-р Москов! , прикани Велизар Енчев. 

 

Вие нарекохте вашите опоненти мръсници, долна сган, вещици и ги заплашихте с прокуратурата. Това не е допустимо за човек с вашата длъжност. Нарекохте исканията за представяне на разрешителни атака срещу управляващото мнозинство. Да нарушаваш процедури и закони, да нарушаваш европейски регламенти, да сътвориш огромен публичен скандал и да прехвърлиш проблема от болната към здравата глава, означава непочтенност. Опитвате се да се измъкнете като своеобразна бяла нинджа от тази ситуация, критикува депутатът Хасан Адемов.

 

Бях готов за разговор за истинските проблеми с ваксините, а не да слушам веселие в залата. Страховете, които се насаждат за иминопрофилактиката, са много по-големи, отколкото е необходимо. Качеството на здравеопазването в Турция е доста високо, има нужните сертификати, оправда се здравният министър и започна да чете съставките на спорните ваксини.

Той припомни факти, които на него са му удобни. „На търга не се явиха двете фирми, които произвеждат ваксини. Все едно г-н Адемов, вие да се жените, но да не дойдете на сватбата си”, направи сравнение министърът. Той обаче пропусна да обяви причините за отсъствието на фирмите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4631 |04.02.2016 Москов: Няма логика в позицията на някои реформатори . 1| 4640 |03.02.2016 Ненчев подозира, че някой буни шивачките в Калофер . 6| 4858 |03.02.2016 Исмаилов: Ще снемем доверието от Ненчев . 11| 9171 |02.02.2016 Ултиматум към Ненчев: Слее ли дирекции, О. Исмаилов си тръгва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads