Реклама / Ads
4| 4303 |24.07.2024 НОВИНИ

Москва спира телефонните разговори от фронта, командири ще арестуват. Недоволството расте

.
На фронта
Руската държавна дума предложи поправка, която ще позволи на командирите да наказват подчинените си за използване на лични комуникационни и навигационни устройства на фронтовата линия.
 

Това предизвика остра реакция сред блогърите и подчерта как руските сили продължават да се борят с проблеми с командването и контрола и прекомерното разчитане на несигурни технологии за водене на бойни действия в Украйна. Поправката ще позволи на руските командири да арестуват военнослужещи в нарушение на такива престъпления без съдебна заповед и задържане на нарушителите военнослужещи до 10 дни. Това се посочва в анализа на Института за изследване на войната (ISW).

I

Според председателя на комисията по отбрана на Държавната дума на Русия Андрей Картаполов няма да се налагат наказания за военнослужещи, използващи устройства за бойни операции. Той отбелязва, че поправката се основава на предишен законопроект, който като цяло забранява използването на частни устройства в Украйна.

 

Картаполов твърди, че основната цел на тази поправка е да защити руските военнослужещи от рискове за сигурността, свързани с неправилното използване на мобилни телефони.

 

Руските блогъри твърдят, че наказването на войници за използване на лични устройства значително ще усложни руската логистика и операциите като цяло.

 

Руските блогъри също така призоваха депутатите от Думата да работят с руските въоръжени сили по предложените поправки и бъдещото законодателство, за да се гарантира, че законите са в съответствие с реалностите на фронта и призоваха депутатите да посетят фронта в Украйна.

Един критичен руски блогър обвини Картаполов и неговия екип в извършване на държавна измяна и следване на тази политика, за да помогнат на Украйна да спечели войната.

 

Друг руски блогър се оплака, че поправката ще бъде още едно произволно правило, което командирите могат да използват, за да оправдаят наказването на невнимателни наборници, или неудобни подчинени.

 

Украинските сили извършиха удари с дронове срещу ферибот в Кавказ, Краснодарски край в нощта на 22 срещу 23 юли. Представители на Краснодарски край твърдят, че украински дронове са ударили ферибот в пристанището на Кавказ, причинявайки временен пожар.

Фериботният пункт в Кавказ е на около 15 километра от окупирания Керч, Крим през Керченския пролив.

 

"Нашествениците са използвали този ферибот за превоз на железопътни вагони, моторни превозни средства и контейнери за военни цели.", се казва в изявлението на украинските военни

 

Руският президент Владимир Путин назначи нов заместник-ръководител на руското Министерство на извънредните ситуации на 22 юли, а на 23 юли бяха направени няколко персонални промени в руската Държавна дума. Путин назначи бившия ръководител на Росздравнадзор на Московска област (Федерална служба за наблюдение на здравеопазването) Роман Куринин като заместник-началник на Руското министерство на извънредните ситуации, замествайки генерал-лейтенант Алексей Серко, който заемаше поста от 2018 г.

 

Държавната дума на Русия освободи заместник-председателя на Думата Сергей Неверов, Павел Завални и Дмитрий Свищов като ръководители съответно на комисиите по енергетика и физическо възпитание и спорт в Думата на 23 юли.

Председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин заяви, че Думата ще разгледа и предложения за ръководители на комисиите по култура и националности на Думата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2283 |24.07.2024 Социалната комисия обсъжда край на "френската безработица" у нас . 2| 2446 |24.07.2024 Анализатори: Политиците трябва да спрат пропадането, иначе лошо . 13| 2520 |24.07.2024 Велизар Шаламанов за казуса "Ненчев": Симптом за слаба държавност . 17| 2572 |24.07.2024 Изслушвания в комисията в НС за "Исторически парк", Ивелин Михайлов свика протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads