Реклама / Ads
3| 4558 |22.02.2020 НОВИНИ

МВР и Митниците ще ни следят през камерите на тол системата

.
Източник: БГНЕС
Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. Това ще стане чрез свързване на системите на двете ведомства с тази на Агенция „Пътна инфраструктура“.
 

Така ще се установяват не само нарушители, използващи републиканската пътна мрежа без платени пътни такси. Актуална информация ще се получава в областта на мониторинга на трафика и изсветляване на сивия сектор в транспортната дейност. Това ще позволи също контрол на маршрута за преминаване на транзитния трафик. Ще се наблюдава и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност, спазването на ограничения за движението им в предпразнични и следпразнични дни и др., съобщи пътната агенция.


За целта Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заедно с министерствата на вътрешните работи и на финансите разработи проект на Инструкция за обмена на информация между Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. В нея са описани условията и редът за достъп до информационните системи за контрол и санкциониране на нарушения, свързани със събиране на пътните такси. Създават се възможности за установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата и за налагане на наказания.


Близо 17 000 км от около 20 000 км републиканска пътна мрежа ще бъде безплатна за товарните автомобили над 3,5 тона.


Преди дни правителството одобри размера на тол таксите за тежкотоварните автомобили. Размерът на тол таксите е обвързан с екологичната категория на превозното средство, както и с класа на пътя, за който ще се дължи - автомагистрали и първи клас. Стойността ще се изчислява на изминат километър като всяко навлизане в тол сегмент ще се приема за пълното му изминаване.


Тол таксите за масовите тежкотоварни превозни средства - с тегло между 3,5 т и 12 т, ще са от 3 до 7 ст. на километър, в зависимост от емисионния клас на превозното средство и класа на пътя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6084 |19.02.2020 Президентът поведе шествието в чест на Левски /снимки/ . 0| 4709 |19.02.2020 Само тpимa oт BCC oтидoxa нa cpeщa c президента зa пpoмeнитe в Koнcтитyциятa . 0| 4186 |16.02.2020 Силистра протестира срещу ТИР-овете, минаващи през града . 3| 4251 |16.02.2020 НСИ: През март започва предварително преброяване на населението, официалното е през 2021 г

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads