Реклама / Ads
3| 3015 |28.02.2023 НОВИНИ

МВР и прокуратурата претърсват сервизи и автокъщи в пет града заради автокражби

.
Прокуратурата, следователи от Национална следствена служба и МВР с мащабен удар срещу автокрадците в градовете: София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница. Специализирана полицейска операция се провежда в цялата страна. Основната ѝ цел е свързана с автокрадците и криминалния контингент. Акцията е част и от превенцията за предстоящите избори.
 

При операцията се правят и проверки по линия на нелегалната миграция. Полицаите от сутринта усилено работят в Перник, където се очакват ключови арести, научи "По света и у нас". Действията са съвместно с прокуратурата. Проверяват се адреси, гаражи, халета и автоморги. Екипи от прокурор, следователи и полиция са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за разфасоване на крадени в столицата автомобили.

 

15 души са задържани във Варненска област при специализирана полицейска операция срещу автокрадците. От рано тази сутрин се претърсват адреси, обитавани от задържаните. По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които са пласирани в Близкия изток и Русия.

 

Полицаите от сутринта усилено работят в Перник, където се очакват ключови арести. Действията са съвместно с прокуратурата. Проверяват се адреси, гаражи, халета и автоморги. Екипи от прокурор, следователи и полиция са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за разфасоване на крадени в столицата автомобили.

 

Рано сутринта от домовете им са изведени около 30 лица, които са съдени и задържани за автокражби. Акцията "Автоджамбази" е по разпореждане на главния прокурор.

Извършват се претърсвания на множество адреси в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобилите. Един от проверяваните адреси е в столичния квартал "Симеоново".

Жандармерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3168 |28.02.2023 Експерт за акцията на европрокуратурата - разследва се измама за милиарди . 5| 3191 |27.02.2023 Без яснота за акцията в ТЕЦ-овете. Въпросите - към европрокуратурата . 10| 14830 |27.02.2023 Стефан Гамизов: Прокуратурата проверява Ковачки, който знаел и се укрива/изчаква в Дубай . 1| 3337 |26.02.2023 Зарков: Приказки от Луната са аргументите на прокуратурата срещу Закона за съдебната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads