Реклама / Ads
8| 3430 |27.10.2021 НОВИНИ

МВР пуска дрон, за да заснеме строежа на АМ ”Хемус”

.
ГД ”Национална полиция” (ГДНП) извършва проверки относно строежа на магистрала ”Хемус”. Те започват от днес със заснемане с дрон на лот 4 и 5. Това съобщи на място пред журналисти директорът на ГДНП главен комисар Станимир Станев.
 

Едновременно ще вървят проверки на всички лотове. Те са продиктувани от излязлата в публичното пространство информация и изнесените данни от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова относно изплатените средства за строежа на този участък от магистралата и сключените договори.

 

"Преведени са 75 милиона лева, от които 72 милиона лева на подизпълнителска фирма за лот 4 и още 91 милиона лева, от които 84 милиона лева са преведени на друга фирма подизпълнител, за следващия лот - 5. За да визуализираме този терен, ще извършим заснемане с дрон и ще направим снимки по протежението на магистралата от 4 към 5 лот", посочи Станев.

 

Той добави, че се извършват проверки в детайли относно собствеността на терените и дали са били отчуждени, къде има разрешение за строеж. Ще се проследи цялото движение на паричните средства и тяхното усвояване за съответните дейности, извършени на тази магистрала. Според договорите трябва да има наемана техника и доставка на материали. "Искаме да видим на място къде е техниката и ще проверим къде са материалите", добави Станев. Проверките на лот 4, който е с дължина 26 км, и на лот 5 - 23,2 км, се извършват основно от ОД на МВР - Ловеч.

 

Те ще продължат с ускорени темпове и на останалите лотове, като главен комисар Станимир Станев очаква да приключат до няколко седмици, тъй като е ангажиран сериозен ресурс и експерти от всички структури на МВР.

 

Най-вероятно на по-късен етап ще се образува и съответното производство. Когато имаме достатъчно данни, ще бъде докладвано и на прокуратурата, каза още главен комисар Станимир Станев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4786 |22.10.2021 Проф. Димитров: РСМ не допуска мисълта за обща история и заложеното в Договора за добросъседство . 25| 12324 |20.10.2021 Адв. Екимджиев за казуса ”Кирил Петков”: Има политически картел за недопускане на кадърни хора от чужбина в политиката ни . 13| 22548 |18.10.2021 Математик напуска листата на „Продължаваме промяната” . 2| 3193 |11.10.2021 Пускат топлата вода в София днес, а парното - до края на седмицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads