Реклама / Ads
11| 2931 |11.06.2023 НОВИНИ

МВР ще проверява кой и защо е нахлул в кино “Одеон”

.
МВР гордо съобщи, че ще проверява кой и защо е нахлул в кино “Одеон”, за да спре прожекцията на филма “Близо” в рамките на София прайд фест. Въпросът обаче е защо силовото ведомство си измива ръцете с това, че са се отзовали на сигнал, където всичко е установено впоследствие. Някой не си ли свърши работата преди това, за да гарантира обществения ред?
 

Въпросът е логичен, след като Кристиян Шкварек (един от организаторите на така нареченото “Шествие за семейството” - контрапротест срещу София прайд) съобщи, че организацията срещу въпросната демонстрация пред кино “Одеон” е протичала в рамките на няколко дни и той няма нищо общо с нея, въпреки че ласкателно му се приписва. 

 

Припомняме, че снощи протест блокира входа на кино “Одеон” заради ЛГБТИ филм, който се излъчва в рамките на София прайд фест. В салона, където трябваше да се прожектира филма, са нахлули демонстранти, някои от тях с тениски на партия “Възраждане”. Очевидци разказват, че са били уплашени. Не е имало физическо насилие между двете групи. 

 

Къде са били службите в такъв случай, след като в социалните мрежи за организацията на подобен протест са били наясно и обикновените граждани? Ако става дума за пропуск - лошо. Ако става дума за неглижиране - лошо. Ако става дума за умишлени действия - още по-лошо. 

 

Вчера симпатизанти на "Възраждане" нахлуха и в заведение за крафт бири в центъра на София. Депутатът Славчо Крумов дори е започнал да размахва картата си на народен представител и са нападнали жена. Причината за поведението им е табелата "Не обслужваме привърженици на "Възраждане".

 

"Относно табелата, която така разбуни духовете. Имахме намерение да я махнем, за да не се превръща в дребно заяждане, но след вчерашния инцидент, както и след множеството заплахи, отправени по всевъзможни канали, решихме да остане за известно време. Нямаме намерение да се оставим да бъдем сплашвани и притискани. Вярваме, че живеем в правова държава, където всеки има право да заяви мнение и позиция, без да се страхува, че ще бъде репресиран и че бизнесът му ще е съсипан", написаха от заведението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 7662 |07.06.2023 Защо почти никой не долюбва президента Радев? . 1| 2753 |05.06.2023 В ареста починал собственика на камиона-ковчег от Локорско. Прокуратурата проверява . 2| 4667 |05.06.2023 Защо смъртният акт на Ангел Христов от ”Братя Галеви” е издаден на територията на друга община?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads