Реклама / Ads
3| 5451 |20.09.2020 НОВИНИ

Над 30 арестувани на протести срещу противоепидемичните мерки в Лондон

.
Тридесет и двама души са задържани на демонстрация срещу възможна нова национална карантина и ваксинация срещу коронавирус, проведена в центъра на Лондон, се посочва в съобщението на лондонската полиция, цитирано от ТАСС.
 

„Извършени са общо 32 ареста за закононарушения, които включват организиране на бунтове с насилие, нарушаване на обществения ред, нападения срещу служители на реда и нарушения на правилата, наложени във връзка с COVID-19, се отбелязва в съобщението на Скотланд Ярд. Двама полицаи са леко ранени. Излезлите на площад Трафалгар са привърженици на конспиративните теории като основа на пандемията на коронавируса и са оказали съпротива на служителите на реда, които опитали да разпръснат протеста.

 

Скотланд Ярд предприе драстични мерки, защото стотици протестиращи отказаха да спрат незаконната демонстрация. В Англия има забрана за масови събирания, за да се намали рискът от предаване на инфекцията.

 

Кадрите, публикувани в социалните мрежи, показват, че демонстрантите са образували човешка верига, което затруднява полицията да ги разпръсне или задържи. Малко от протестиращите са носили защитни маски, а в тълпата са забелязани плакати, в които се твърди, че коронавирусът е фалшив, ваксините са зло, че 5G е истинският разпространител на вируса и призовават за съпротива срещу тиранията на правителството.

 

В края на август, според различни оценки, от няколкостотин до 10 хиляди души са участвали в подобен протест в централната част на Лондон. Сред задържаните беше и по-големият брат на бившия лидер на Лейбъристката партия Джереми Корбин, Пиърс Корбин. По-късно той е глобен с 10 000 британски лири за организиране на протеста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7699 |19.09.2020 Вицепрезидентът Йотова очаква оставка от Сачева заради коментар срещу протестиращите . 30| 10257 |19.09.2020 Ден 73: Протестиращите поискаха оставката и на Цвета Караянчева . 13| 8156 |19.09.2020 Манолова: Борисов остави бизнеса на произвола, задава се торнадо от протести . 43| 7526 |18.09.2020 Томислав Дончев за протестите: Когато няма усещане за справедливост гражданите не виждат смисъл от държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads