Реклама / Ads
1| 2371 |01.08.2024 НОВИНИ

Надал намекна, че кариерата му може много скоро да приключи

.
Рафаел Надал Източник: БГНЕС
Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите Рафаел Надал разкри, че е малко вероятно да играе на Откритото първенство на САЩ и намекна, че кариерата му може много скоро да приключи.
 

Играта на Надал и Карлос Алкарас при мъжките двойки на олимпиадата приключи със загуба с 2:6, 4:6 от американските четвърти поставени Остин Краичек и Раджив Рам.

 

На въпрос дали ще участва на US Open, 38-годишният спортист отговори: „Изглежда не, но скоро ще ви уведомя. За момента не мога да ви дам ясен отговор, трябва ми малко време, но за мен изглежда трудно“.





Междувременно, отговаряйки на въпрос за партньорството му на корта с Алкарас, Надал пося още повече съмнения върху бъдещето си.

 

„Ако бях с 10 години по-млад, щяхме да създадем красива връзка на корта и щяхме да споделим много красиви моменти заедно“, отбеляза той.

 

„Но това няма да се случи. Ще видим дали ще продължа да играя. Но разбира се, ще го подкрепям от вкъщи и ще му пожелавам всичко най-добро всеки път. Дори и да продължа да играя или не, аз обичам тениса“, допълни Надал.

 

Испанецът потвърди участие за Лейвър къп в Берлин през септември.





Надал се стремеше да обогати олимпийската си кариера с трети медал, след като преди това спечели злато на сингъл и на двойки, но отдадената публика не успя да помогне на него и Алкарас срещу качествен отбор на двойки.

 

„Беше разочароващо да не спечеля медал за Испания, но това е. Дадох всичко от себе си във всяка минута, докато бях на корта, но това не беше достатъчно, за да постигнем целите си. Ако това е за последен път, това е незабравимо усещане и емоция. Хората ми дават любовта и подкрепата всяка една секунда, докато съм на корта. Супер, супер специално е да усетя това особено на това място. На този етап от моята кариера играя за чувства, играя повече за емоции, отколкото за резултати", уточни тенисистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3823 |01.08.2024 Министър Запрянов: Ще се работи за увеличение на възнагражденията на бойните пилоти . 0| 2286 |01.08.2024 Окупаторите обстрелваха украинския Никополски район, има щети по предприятия и електропреносната мрежа . 3| 2279 |01.08.2024 Теодор Славев: Изчерпани са възможностите за мнозинство, което да излъчи що-годе стабилно правителство . 0| 2265 |01.08.2024 Заседанието на СОС няма да се проведе, тъй като не събра кворум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads