Реклама / Ads
15| 2769 |14.07.2024 НОВИНИ

Надежда Нейнски за атаката срещу Тръмп: Когато аргументите отсъстват, някои хора смятат, че щом няма човек, няма проблем

.
Бившият външен министър Надежда Нейнски Източник: Стопкадър: Нова телевизия
"Не съм склонна да търся заговор зад стрелбата срещу Тръмп. По-скоро го отдавам на нагнетяването и разделението в американското общество, а това е изключително опасно."
 

Това мнение изрази в ефира на предаването "На Фокус'' по Нова телевизия бившият външен министър Надежда Нейнски.

 

"С американците свързваме принципите на свобода и плурализъм. Разговорът не е за политика, има голямо противопоставяне и няма диалог между двата лагера, вероятно заради различията им. Една нация не може да лидира, ако не е единна. Затова Байдън и Тръмп призовават към единство, защото всякакви граници са преминати", отбеляза тя.





Нейнски изтъкна, че още при създаването на Конституцията е имало разделение - на елитаристи и популисти.

 

"Обединявайки двете страни, историята е дала тласък за развитието на страната. Единствено връщане на политическия разговор може да създаде успокоение. Хората с различно мнение са приемани като врагове, а демокрацията всъщност е плурализъм на мнения, за да се взимат информирани решения. Когато аргументите отсъстват, някои хора смятат, че щом няма човек, няма проблем. Всеки коментар за версиите за стрелбата в момента би бил спекулация", посочи още бившият външен министър.

 

По думите й Тръмп няма да убеди демократите да гласуват за него само заради покушението.





"Важно е кой ще е следващият президент, но по-големият въпрос е какво ще се случи след това и привържениците на загубилия как ще приемат резултата. Кампанията е финал на наслагване на любови и омрази, много трудно е да се промени нечий вот вече", смята дипломатът.

 

Нейнски каза още, че не вярва турбуленциите в ДПС да причинят пренареждане на политическата сцена.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2427 |14.07.2024 Две жертви и двама ранени след стрелба в немския град Лаутлинген . 3| 8754 |14.07.2024 Икономист: Инвестицията в българския имот ще стане по-атрактивна . 0| 5169 |14.07.2024 Поради очакваните високи температури: Спират движението на камиони в 6 области на страната утре . 10| 2436 |14.07.2024 Тръмп: Само Бог помогна да не се случи немислимото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads