Реклама / Ads
9| 2950 |06.06.2023 НОВИНИ

Надежда Нейнски: В това правителство е заложен авторитетът на нашия избор по пътя на Европа

.
Източник: личен архив
Гледам на новия кабинет „Денков-Габриел” като на държавническо решение. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски в извънредното студио на NOVA.
 

„Тук са заложени много неща – на първо място е заложен пътят на България от тук нататък. В това правителство е заложен авторитетът на нашия избор по пътя на Европа. Затова те са задължени да успеят. От сърце им желая успех. Няма да е лесно. Ключовата дума е доверие. Всичко, което им предстои, не може да стане без доверие”, каза Нейнски.

 

По думите й приетият днес кабинет е единствената възможна структура, която би могла да защити геополитическият избор на България, който вървим 30 години. Десният избирател е достатъчно мъдър, за да разбере между какво и какво избира, каза Нейнски. Тя очаква да има преструктурирания и неодобрение за приетия състав на кабинета.

 

„Важно е партиите да обяснят на своите членове това, което днес обясняват по телевизиите. Най-важното е мнозинството в парламента. Трябва да окуражим тези хора да запазят стабилно мнозинство и да започнат да изграждат доверие помежду си”, обясни бившият външен министър.

 

По повод речта на лидера на БСП Корнелия Нинова тя каза: „Срама нямате”. Мнението й за изказванията от „Възраждане” е, че са популизъм.

 

Според нея има две големи предизвикателства пред кабинета „Денков-Габриел”. Едното е бюджета, другото – да не дават излишни аргументи на своите опоненти, изпълнителната и партийната власт да бъдат неутрални. „Важно е реформите да бъдат направени много бързо, категорично и със самочувствие. Това ще убеди хората, че те знаят какво правят”, каза Надежда Нейнски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2583 |06.06.2023 Милка Христова: ВАС насрочи за 13-ти юни делото за цената от 1,60 лв. на билета за еднократно пътуване в градския транспорт в София . 3| 3191 |05.06.2023 Ивайло Дерменджиев: Властта на главния прокурор е прекалено голяма, това поражда конфликти . 8| 3137 |04.06.2023 Петър Чолаков: Това правителство не прилича на коалиция, а на боксьорска прегръдка . 24| 3058 |03.06.2023 Зеленски обяви: Украйна е готова да започне настъпление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads