Реклама / Ads
4| 2626 |28.07.2024 НОВИНИ

Надежда Нейнски: Ако Америка избере жена за президент, това ще покаже, че обществото търси съзидание

.
Дипломатът и бивш външен министър Надежда Нейнски Източник: Стопкадър: bTV
"Предишният посланик на България в Украйна бе изтеглен след началото на войната, за да стане зам.-министър в правителството на Гълъб Донев. Да изтеглиш посланик, когато започва война в Европа, е меко казано недалновидно, а да не изпратиш посланик две години си е тежка политическа оценка."
 

Това мнение изрази дипломатът и бивш външен министър Надежда Нейнски в ефира на bTV.

 

„Изходът е да се проведат избори и бързо да се излъчи евроатлантическо мнозинство, което да подкрепи правителство с ясен мандат и ясна програма за реформи. Реформи се правят само от мнозинство. За да си успешен, политиката ти трябва да пресрещне очакванията на хората”, подчерта тя.

 

Във връзка с надпреварата за Белия дом, Нейнски посочи следното:





„За някои включването на Камала Харис в борбата за президентския пост в САЩ е минус, но може да бъде тълкувано и като плюс. Изправянето на една жена срещу политик и човек като Доналд Тръмп е голямо предизвикателство. Предразсъдъците не са толкова расови, колкото са свързани с това, че е жена. Ако тя успее да ги пребори и ако Америка избере жена за президент, това ще покаже, че обществото търси съзидание”, обясни бившият външен министър.

 

Според нея Русия иска да се върне към старата си идея към империята през войната в Украйна. "Без Украйна, Русия не може да си върне имперското минало. Тя ще остане азиатска империя, която ще се конкурира с Китай", каза още дипломатът.

 

„Важно е оръжията да се дадат на Украйна навреме. Загуби се много ценно време – една решителност от страна на САЩ би ни доближило до мира", смята специалистът.





По думите й служебният кабинет няма да излъчи еврокомисар. „Трябва да се върви към много по-задълбочен диалог по политиките, които българското общество очаква", поясни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2471 |28.07.2024 Кметът на Елин Пелин: Хората изживяха страхотен стрес, който се надявам да не се повтори . 48| 11993 |28.07.2024 Путин паникьосан от украинските атаки дълбоко в Русия. ПВО на Москва се проваля . 2| 6963 |28.07.2024 Отец Никанор за загиналия край Елин Пелин доц. Шишков: Не съществуват думи, които биха помогнали на съпругата му . 6| 2723 |28.07.2024 Организаторите на Игрите в Париж се извиниха на християните заради пародията на "Тайната вечеря"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads