Реклама / Ads
21| 6844 |31.01.2022 НОВИНИ

Малко преди Цацаров да си тръгне от КПКОНПИ, започва проверка по сигнали срещу Гешев

.
Иван Гешев, Сотир Цацаров Източник: БГНЕС
КПКОНПИ започва проверка на налични сигнали за извършени нарушения от главния прокурор Иван Гешев. Това се случва след изявления в медиите на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, информираха от Антикорупционната комисия.
 

Според твърденията на правосъдния министър, при нея са постъпили множество сигнали, свързани с действията на главния прокурор и негови закононарушения.

 

Преди дни в телевизионно интервю Надежда Йорданова заяви, че към процедурата за отстраняването на Иван Гешев би добавила и допълнителни мотиви. По думите й са налице различни видове нарушения, както в рамките на настоящия мандат на главния прокурор, така и в предходните му професионални действия. И още - Йорданова обвини прокуратурата, че замита определени случаи, а Иван Гешев трябва да понесе своята отговорност.

 

По темата Бойко Рашков, още като служебен министър дори сезира прокуратурата, но тя отказа да образува разследване срещу Гешев.

 

Сега КПКОНПИ е предприела действия по установяване съдържанието на тези сигнали, с оглед извършване на проверка на твърденията на министър Надежда Йорданова. Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга информация от Министерство на правосъдието.

 

Дясната ръка на Иван Гешев, говорителката на прокуратурата Сийка Милева, побърза да защити шефа си.

 

„През последните седмици министърът на правосъдието Надежда Йорданова даде множество изявления в медиите относно получени в Министерство на правосъдието сигнали срещу главния прокурор. Следва да се отбележи, че министърът на правосъдието не е компетентен да разглежда жалби и сигнали, когато са налице данни срещу магистрати, включително и срещу главния прокурор, за извършени от тях нарушения", каза за БТА Милева.

 

„За нас също е интересно какви са сигналите, които министърът на правосъдието е длъжен да изпрати на КПКОНПИ и защо не го е направил до момента, а очевидно се е наложило КПКОНПИ да се самосезира“, коментира още говорителят на главния прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3264 |31.01.2022 Българин предизвика тежка катастрофа с жертви в Италия и избяга . 15| 4267 |30.01.2022 Човек на Цацаров: Ако премиерът има списък с хора, свързани с корупция, да го предостави . 6| 3523 |29.01.2022 Българите ще бъдат вписани в конституцията на РСМ преди влизането в ЕС . 15| 10029 |28.01.2022 Председателят на комисията за корупция в НС: Цацаров се хвали с 3 млрд запор, а реално са отнети 37 млн. Сто пъти по-малко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads