Реклама / Ads
2| 5319 |19.10.2012 НОВИНИ

Б. Найденов чака присъди по делото САПАРД от Върховния съд

.
Бойко Найденов
В Швейцария и в Германия виновните получиха присъди, макар и малки, защото се споразумяха. Тук те отричат всякаква вина, поясни шефът на Националната следствена служба.
 

Всеки прокурор, който работи в тази служба, който ви каже, че не иска да става главен прокурор, значи ви лъже, каза по БНТ Бойко Найденов, сегашният директор на Националната следствена служба, който бе издигнат за втори мандат от седем члена на съвета, включително от главния прокурор Борис Велчев и председателя на Върховния административен съд Георги Колев. Найденов дори се пошегува с виц по повод покриването на желанията и възможностите.

Според Найденов всеки трябва да работи за името си, за да не става бъдещият Борис Велчев.

Кандидатите за поста са все уважавани колеги, но това, че те спрягат по вестниците, не е достатъчно, възможно е и други да се включат, коментира още той. Според него състезанието ще е честно и ще победи най-добрият. От една страна е хубаво, че е чисто нов ВСС. 

През изминалия мандат постигнахме немалко успехи, коментира Найденов и посочи борбата с организираната престъпност. 7 години по-късно нещата са повече променени, смята той. "Белене" е проект, който ако остане прокуратурата да го решава, би било много жалко. Цифрите са стряскащи, политиците трябва да го решат, защото това ще рефлектира върху нашия живот и този на децата ни. Ние можем да кажем имало ли е корупция, обясни Найденов. Имаме достатъчно сили да стигнем до истината, независимо коя е тя.

За аферата САПАРД Найденов каза, че е работил по това дело от самото начало. Питам защо се получиха оправдателни присъди на втора инстанция тук, заяви той, но добави, че трябва да има достатъчно търпение. Става въпрос за схема за присвояване на евросредства, която е доказана и това е преценил първоинстанционният съд. Нека се произнесе и Върховният съд, призова той. ЕК коментира това в смисъла, в който го правя и аз. В Швейцария и в Германия те получиха присъди, макар и малки, защото се споразумяха. Тук те отричат всякаква вина. 

Продължава разследването на атентата на летище Бургас, това е най-тежкото престъпление у нас в последните години, такова престъпление се разкрива изключително трудно, обясни Найденов. Естеството на този тип престъпление предполагало задържане на информация.

Независимо от цинизмите и музиката, хората имат право да създават изкуство, коментира по повод Мишо Шамара Найденов. Той харесвал класическа музика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6291 |16.10.2012 Избират шеф на следствието; Бойко Найденов-единствен кандидат . 12| 5949 |12.10.2012 Кучетата от глутницата, умъртвила проф. Тачков, чакат осиновители . 31| 11616 |09.10.2012 Павел Найденов: Ще излязат нови неща за убийството на Илия Павлов! . 9| 5514 |03.10.2012 Мирослав Найденов: Не толерираме търговските вериги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads