Реклама / Ads
3| 2685 |23.05.2023 НОВИНИ

Бойко Найденов за трусовете в прокуратурата: Усещането е за мръсна игра, която се води не по правилата

.
Източник: БГНЕС
„Усещането е за мръсна игра, която се води не по правилата. Ако тези постановки бяха на едно по-високо ниво, ако разговорът беше на друго ниво като дебат – дали има намеса на политически лидери в съдебната власт, аз бих го приел. Но да се замерят висши ръководители на прокуратурата, която все още е част от съдебната система и да си доказват, че мястото им не е там - не мога да го приема.”
 

Това заяви пред NOVA NEWS бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов.

 

Във връзка със споменатите заплахи бившият следовател №1 изрази мнение, че става въпрос за типажи хора.

 

„Не мога да допусна, че двама колеги единият би направил нещо на другия, нещо повече от това да си разменят обидни реплики в публичното пространство. Затова за мен е несериозен страха от саморазправа. Обидното е, че прокуратурата беше поставена в такава позиция – публична, обществена. Тя има важно значение в обществото – да разследва престъпленията”, отбеляза следователят.

 

Според него престъпността не може да се повиши от тези скандали, но наказуемостта на престъпността ще се понижи, което е изключително проблематичен феномен.

 

„Не мога да приема такъв език. Ако прокуратурата има доказателства за лица, които по една или друга причина са в политическия живот, това не би трябвало да е пречка да бъдат предавани на съд и те са били длъжни да го направят. Дали сега изведнъж ще се окаже, че тези доказателства са събрани – това ще постави съмнение в истинността защо се прави. Това е големият проблем. Ако тези дела са държани „на трупчета”, това говори, че няма добри и от двете страни”, обясни още Найденов.  

 

Той подчерта, че нито един от тримата – главният прокурор Иван Гешев, неговият заместник в прокуратурата Борислав Сарафов и заместникът на Сарафов в Националното следствие – Ясен Тодоров – не бива да запазва своя пост след този скандал. 

 

„Не може да си затворим ушите след този запис”, категоричен бе Найденов и изтъкна, че се нуждаем от нов Висш съдебен съвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2824 |22.05.2023 Бойко Найденов: И тримата - Гешев, Сарафов и Тодоров нямат бъдеще на тези позиции, които са заемали . 5| 3305 |19.05.2023 „БОЕЦ“ внесе в прокуратурата два сигнала за корупция - срещу Халил Литяфов и Бойко Борисов . 2| 2657 |18.05.2023 Цвета Маркова за трусовете в прокуратурата: Чака ни компроматна война с папки . 10| 3360 |18.05.2023 Лена Бориславова: Бойко ни лук ял, ни лук мирисал, оставя жените в партията му да поемат отговорността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads