Реклама / Ads
56| 6386 |04.01.2013 НОВИНИ

М. Найденов покани Илияна Йотова и Меглена Кунева в "комисията дюни"

.
Министър Мирослав Найденов
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов покани евродепутата от БСП Илияна Йотова да се включи лично или чрез свои експерти в работата на комисиите, които ще обследват сигналите за строежи в миналото върху защитени територии по Черноморието.
 

„Каня г-жа Йотова и представители на БСП също да участват, за да видят какви са ги вършили те в годините назад. Ако са откровени и искрени, да се видят всички тези нарушения, които са довели до това безценната българска природа да бъде преобразувана в урбанизирана територия и да бъде застроена”, каза министър Мирослав Найденов, предава „Фокус”.
 
„Разчитам на представителството лично на г-жа Йотова, която е много активна в последните дни, и очевидно е много заинтересувана. Виждам, че г-жа Кунева и нейната партия също са коментирали казуса. Сещайки се, че тя беше също част от управлението на Тройната коалиция, първо – като министър, след това, като еврокомисар – тя също сигурно знае доста за това как са се вършили тези безобразия в годините 2007 – 2008. Това, което е правено, трябва да бъде извадено наяве”, каза министър Найденов.

Министърът вече е разговарял с представители на Коалиция „За да остане природа в България” и те са го уверили, че ще изпратят свои представители в комисиите на регионално ниво.

След срещата на място в Несебър на спорния терен от 29 декара, и получените сигнали от граждани, че подобни строежи са извършвани и в съседство и в други райони, които са изглеждали по същия начин, се е провела среща в кабинета на областния управител на Бургас Константин Гребенаров.
 
„Там видяхме терени, които са застроени в миналото, които са в непосредствено съседство до тези 29 декара, и няма как да не са били същите”, коментира Мирослав Найденов. „Целият квартал „Черно море”, който буквално е непосредствено до дюните, по думите им, е построен върху подобен терен. Разговаряйки с областния управител, той каза, че такива сигнали има и за други региони, затова решихме да бъде създадена тази комисия, която да провери сигналите”, каза министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 5771 |03.01.2013 Мирослав Найденов: Спорните земи край Несебър не са част от "Натура 2000" . 62| 6582 |02.01.2013 Заместничката на Найденов подписала за дюните . 32| 6368 |31.12.2012 М. Найденов: Законът за горите лишава хора от поминък . 12| 5366 |28.12.2012 Мирослав Найденов ожали бракониерите и демонстрира как се стреля

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads