Реклама / Ads
4| 2787 |01.02.2023 НОВИНИ

Наказаха депутати в парламента за обиди и скандално поведение

.
Искрен Митев, Цончо Ганев
По време на разискванията депутатът от ПП Искрен Митев поиска от трибуната по-строго наказание за колегата си от ”Възраждане” Цончо Ганев. Той настоя председателстващият заседанието Йордан Цонев (ДПС), да наложи на Ганев ”порицание”, тъй като по думите му с поведението си народният представител от ”Възраждане” изцяло го заслужавал.

Митев припомни, че миналата седмица Цончо Ганев е получил "забележка" за поредица от недопустими изрази от трибуната и апелира за по-строгото наказание "порицание". Искрен Митев припомни и разпоредбите от парламентарния правилник, според които поведението на народния представител се основава на зачитане авторитета на Народното събрание и уважение към другите народни представители.


"Г-н Ганев и днес систематично нарушава правилника и това просташко поведение не трябва да бъде толерирано", заяви Митев. 


Вместо "порицание" за депутата от "Възраждане", заради думите в изказването си Искрен Митев получи "забележка". Йордан Цонев посочи, че наказанието е за обидна квалификация. Когато искаш да направиш едно добро, не можеш да го правиш с този език, каза Цонев. Той апелира към депутатите от "Възраждане" да запазят спокойствие. За репликите, които отправихте към г-н Митев, сега след наказанието, г-н Ганев, вие получавате същото наказание, посочи Йордан Цонев.


Аз моля да ме накажете и мен, защото ще кажа, че по цял ден слушам просташкото поведение с псувните, със заплахите, с обидите на господата до мен, заяви Николай Денков от ПП.


Йордан Цонев отбеляза, че приема това изказване като процедура по начина на водене и отбеляза, че ако нещо възмущава, не е задължително да се отговоря със същото. Той апелира народните представители да имат съзнанието от коя трибуна говорят.


Депутатите обсъждат на второ четене измененията в Кодекса на труда, с които се въвежда механизъм за определяне на минималната работна заплата. В хода на разискванията от ГЕРБ-СДС оттеглиха предложението си в механизма за определянето ѝ да бъде записана думата "брутна".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2690 |01.02.2023 Депутатите почетоха паметта на жертвите на комунизма . 2| 2722 |01.02.2023 Депутатите ще приемат промени в Закона за пътищата . 0| 2592 |31.01.2023 Свалят имунитета на двама евродепутати заради корупционния скандал ”Катаргейт” . 0| 2776 |31.01.2023 Извънредно заседание на депутатите в последните работни дни на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads