Реклама / Ads
0| 5193 |07.08.2014 НОВИНИ

Намалели са рекламациите по изравнителните сметки за парно

.
На 5 август изтече срока за рекламации на изравнителните сметки за отоплителен сезон 2013/2014 г. Корекции на сметките за отопление са направени само в 201 сгради обслужвани от „НЕЛБО - Топлинно счетоводство” в София. Данните сочат, че в сравнение със сезон 2012/2013 г. броят на сградите с рекламации е намалял.
 

„Преработки на изравнителните сметки са направени основно поради неосигурен достъп по време на регулярния отчет в края на отоплителния сезон”, обяснява Боряна Колева, изпълнителен директор на фирмата. „Често хората подават жалби под формата на рекламация на изравнителната сметка и поради това, че сметките им за парно са големи и желаят да бъдат преработени”, допълва тя.

До изтичане на срока за рекламации, в София само 1,6 % от клиентите на третата по големина фирма за дялово разпределение у нас все още не са осигурили достъп на отчетниците за засичане на данните на уредите. Тези клиенти могат да потърсят преработка на сметките си през август и септември, срещу заплащане.

Всички изравнителни сметки вече са предадени за фактуриране. Клиентите на „НЕЛБО - Топлинно счетоводство” в София ще ги получат този месец с фактурите от топлофикационното фружество за месец юли. 47% ще имат да получават суми, 45% - да доплащат, а сметките на 8% от абонатите остават без корекции.

„НЕЛБО - Топлинно счетоводство” напомня на всички клиенти, че вече е в сила промяна в Наредба за топлоснабдяването и месечните прогнозни сметки се изчисляват по нова методика. Основните промени са, че консумацията на топла вода е в енергия, разпределена по равно до края на отоплителния сезон. Енергията за отопление (вкл. сградната инсталация) се формира от прогнозно дневно количество енергия, умножено по броя на дните в месеца и по корекционен коефициент, сформиран според изразходваната енергия за текущия и предходния месец. Според Наредбата, промяна на тези начисления може да се извърши само, ако имотът няма да се обитава поне 3 месеца, удостоверено с подписите на 3-ма съседи.

В офисите на „НЕЛБО - Топлинно счетоводство”, клиентите могат да получат също информация за подмяната на топлинните разпределители. „Нелбо Топлинно счетоводство” предлага възможността всеки топлoфициран абонат да избере сам какъв уред иска да монтира в дома си, независимо от съседа си. Новото поколение уреди, произведени за Нелбо от немската компания Qundis, позволяват комбинирано монтиране на обикновени уреди и такива с дистанционен отчет в една и съща сграда.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4567 |15.07.2014 Л. Павлова: Чуждите инвестиции са намалели с 34% . 14| 5759 |04.12.2013 Плевнелиев: Дрязгите на Балканския полуостров са намалели . 30| 7222 |17.08.2011 Плащаме изравнителните сметки за парно . 1| 4851 |19.06.2009 Изравнителните сметки за парното в София трябва да са налице до 5 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads