Реклама / Ads
7| 5820 |09.02.2011 НОВИНИ

Намериха мъртъв изчезнал бизнесмен от Павликени

.
Бизнесменът Петър Бялков от гр. Павликени е намерен мъртъв в местността "Йорданова чешма". Трупът му е открит в землището на ловешкото с. Хлевене на 8 февруари около 14, 25 часа.
 

Бялков е стопанисвал фирма за износ на трици, фураж и соев шрот за Гърция. 60-годишният търговец е напуснал дома си по обяд на 28 януари и оттогава следите му се губят. Той бе обявен с телеграма за издирване на 29-и януари. Информацията бе потвърдена от полицията, пише БЛИЦ.

Според МВР първоначалният оглед е доказал, че предприемачът издъхнал от насилствена смърт. По трупа му са открити две прострелни рани, обгаряния по ръцете и контузно-разкъсни рани по главата. По случая е образувано досъдебно производство, а в разследването на убийство работят ловешки, великотърновски и софийски криминалисти.

После внезапното изчезване на Бялков стана ясно, че преди 3 години предприемачът молил Районен съд - Павликени да бъде допуснато обезпечение на бъдещ осъдителен иск срещу фирма "Галисман", представлявана от лице на име Георги Василев. В резултат на искането му магистратите запорирали с определение от 1 юни 2009 г. сметките на "Галисман" в 30 банкови клона в София. Претенциите на Бялков били, че доставил 28 т соев шрот на същата фирма за общо 40 000 лв. От тях обаче не му били изплатени 18 828 лв.

В същото време в хода на издирването на Бялков стана ясно, че той въртял търговия с Лазар Колев, дядо на Лазар Колев, единственият обвиняем в делото за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски. Той имал бизнесконтакти в Плевен и Червен бряг и сега се разпитват всички, които са работили с него.
В Павликени Бялков и съпругата му Йорданка живееха в 3-етажната кооперация, заедно с тях домуваше и семейството на дъщеря му Яна, шеф на банков клон в Павликени.

Междувременно докато траеше издирването на Петър Бялков, павликенските полицаи откриха трупа на 35-годишния софиянец Николай Максимов в дере между селата Вишовград и Добромирка. Столичанинът бе с прерязани вени. Между двата случая с изчезналия бизнесмен Петър Бялков и този на Николай Максимов няма никаква връзка, а случайно стечение на обстоятелствата. Максимов е работил като дистрибутор, той зареждал магазини за строителни дейности с шкурка, винтове и други подобни материали. Той беше обявен за издирване, след като на 3 февруари заредил само част от магазините в Габрово със стока, а след това не се появил при други клиенти във Велико Търново. Към момента основна версия по случая "Максимов" е самоубийство, но не са изключени и други хипотези.

"Срещу Бялков не е имало заплахи, нито жалби. Не е имал конфликти с близките си. Работим и по подозрения за отвличане, но досега откуп не е искан", увери шефът на полицията в старата столица комисар Живко Коцев. Бялков е имал бизнесконтакти в Плевен и Червен бряг и сега се разпитват всички, които са работили с него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5362 |02.02.2011 Френски бизнесмен отива на съд заради наша проститутка . 3| 5529 |18.01.2011 Инфаркт погуби бизнесмен в ареста . 0| 4888 |23.12.2010 Намериха тялото на изчезналия румънски моряк . 5| 5055 |08.12.2010 Откриха изчезналия самосвал в Струма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads