Реклама / Ads
15| 11455 |11.02.2010 НОВИНИ

Нанка Колева: Трактора е от наркогрупата на Филчев

.
Нанка Колева Източник: Про бг
Алексей Петров – Трактора е замесен с наркотици, това каза пред Frognews.bg Нанка Колева, съпруга на разстреляния през 2002 година прокурор Николай Колев. Тя намеси в тази афера и имената на бившия шеф на баретите Филко Славов и Никола Филчев, предишният главен прокурор.
 
„Абсолютно вярно е, че Алексей Петров е замесен в убийството на съпруга ми, той е от обкръжението на бившия главен прокурор Никола Филчев”, каза вдовицата на покойния военен прокурор, която също е магистрат. Въпреки, че вече е осъдила държавата в Страсбург заради Филчев, вдовицата се надява да започне сериозно разследване в България. „Имам голяма надежда да се раздвижи разследването, адмирирам властта за този удар”, акцентира пред Frognews.bg Колева.

Тя продължава да твърди открито и днес, че Никола Филчев е физическият убиец и съжалява, че никой не иска да отиде да разпита една от подсъдимите по това дело Димитрина Калайджиева. „Защо всичко се бави, протака и се чака време да мине? Това е”, категорична бе Колева. Тя споделя мнението, че именно Филчев е дал тласък на Алексей Петров да влезне в ДАНС и да се занимава с националната сигурност на държавата. „Филчев още 2000-та година направи изявления в пресата, че Трактора става офицер под прикритие”.

„Това, че такъв човек е влезнал в националната сигурност е пагубно за държавата, то няма държава, има само мафия”, каза Нанка Колева.

Прокурорката смята, че съпругът й е загинал заради подхвърлянето на наркотици, организирано от Филчев. „Съпругът ми разследваше действия, свързани с Филчев. Но Висшият съдебен съвет категорично отказа да го изслуша. Въпреки това той беше решен да изнесе събраната информация и да иска сваляне на имунитета на Никола Филчев и други магистрати. Но го убиха и така прикриха разкритията му”, твърди Нанка Колева.

Малко след разговора със съпругата на убития магистрат,  главният прокурор Борис Велчев обяви. че ще се поднови разследването за смъртта на Николай Колев.

Frognews.bg
припомня, че в началото на 2001 г. Николай Колев за пръв път отправи публични атаки срещу Филчев, като го обвини в злоупотреба с власт, мокри поръчки и психически отклонения. Малко след това бе арестуван заради притежание на наркотик и оръжие. Колев обаче бе категоричен, че те са подхвърлени в колата му от НСПОБ по поръчка на Никола Филчев. По-късно Николай Колев бе оправдан от съда и възстановен на работа.

Николай Колев бе застрелян пред дома си на 28 декември 2002 година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4981 |11.02.2010 Б. Велчев: Можем да търсим връзка Трактора - Наглите . 1| 7544 |11.02.2010 Трактора сблъска генерал и поет с “Галерия” . 17| 13613 |10.02.2010 Арестът на Трактора и разораването на бардаците запечатани в клип . 8| 5033 |10.02.2010 Заради Трактора Петков гони Станишев от БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads