Реклама / Ads
10| 5015 |15.12.2016 НОВИНИ

Нападателят в берлинското метро е ром от Варна

.
Нападателят, който ритна жена по стълбите в берлинското метро, е българинът Светослав Стойков от варненския ромски квартал „Максуда“, съобщи Нова телевизия. Стойков е родом от Добрич, но живее като зет в „Максуда“. Вчера берлинската прокуратура съобщи, че и четиримата нападатели в метрото са българи.
 
Според информация на “Берлинер цайтунг” 4-мата са роднини. Щелтнер потвърди и това. Задържаният в понеделник участник в инцидента не е издал останалите, но е станало ясно, че са му роднини. Полицията е научила имената и адресите на цялата група Във вторник полиция е отишла до квартирата на самия извършител, но той я е напуснал. Вероятно е отпътувал за България, когато е бил извикан за разпит роднината му. Германските власти подготвят иск за връщането му в Берлин. От немската полиция са се свързали с българските си колеги, съобщиха от МВР, но не дадоха повече подробности.

На 27 октомври четиримата българи слизат по стъпалата на метростанция “Херманщрасе” в кв. “Нойкьолн”. Там живеят най-много българи. Общо с румънците броят на легално регистрираните надхвърля 10 хил. Близо до тази спирка на метрото има и популярни заведения и кръчми с типична българска кухня и музика. Към метрото върви и младо момиче с черно палто. Сложила е голяма качулка на главата си и върви пред мъжете. Внезапно единият се засилва към нея и с всичка сила я рита в гърба.

 Тя прелита 8 стъпала с лице към пода, пада, чупи ръка Мъжът дръпва от цигарата си и продължава пътя си. Придружителите му се смеят, един от тях - първият задържан, вдига бутилка бира от стълбите, изтървана от приятеля му, и също продължава, без да окаже помощ. На записа се вижда как двама души с куфари се притичват към момичето и я вдигат. Жената е на 26 г. и е германка. Първоначално в интернет тръгва слух, че тя е сирийка и затова е атакувана,

Нападението потресе и възмути Германия. Бяха събрани над 60 000 евро, които се предлагат за награда на този, който издаде нападателите.

Според източници на Нова нападателят от метрото многократно е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви. Предполага се, че за последно е бил в страната преди около месец.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3938 |14.12.2016 Нападателят от берлинското метро е българин . 1| 8128 |06.12.2016 Мигранти пребиха охраната на метрото в Стокхолм (Видео) . 0| 4133 |06.12.2016 Фандъкова: Имаше проблем с информирането за аварията в метрото . 1| 3574 |06.12.2016 Връщат парите за неизползваните билети от метрото заради аварията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads