Реклама / Ads
3| 3547 |23.02.2023 НОВИНИ

Настимир Ананиев определи скандала с Дунчев като дребнотемие

.
Настимир Ананиев
”Не е редно, когато има коалиция, да се бъркаш и да кажеш – не ми харесва твоят човек. След като си решил да се събереш с някого, работиш заедно, защото каузата е по-важна.”Това каза в предаването ”Преди всички” по БНР Настимир Ананиев от ВОЛТ, част от коалицията ПП-ДБ.
 

"Не мисля, че има проблем. Има хора, които поставят личните си амбиции и его пред самата кауза. В случая на г-н Дунчев знаете, че той е по-емоционален", заяви Ананиев относно скандала за водач на листата на коалицията в София - област. Според него:

"Това е дребнотемие. По-важно е самото обединение", изтъкна Ананиев, който не е чул Александър Дунев да напуска, декларира, че неговата кауза ще бъде част от каузите, за които ПП-ДБ ще се борят и добави, че "винаги ще има недоволни".

 

Ананиев посочи: "По-важно е, че имаме голямо, широко обединение, което ще бъде платформа за всички граждани с кауза. Искаме да покажем, че има как да живеем нормално, да сме нормална европейска държава." Ананиев допълни: "За мен е по-важно какви избори ни предстоят, особено след решението на ЦИК", настоя Настимир Ананиев. По думите му се очертават два избора, единият от които: "ГЕРБ-ДПС-БСП, които закачливо се заиграха в последните дни на 48-ото Народно събрание. Ние видяхме тази закачка. Те си обещаха да се вземат."

 

Ананиев поясни: "Ние призоваваме масово да се излезе да се гласува. По този начин ще се компенсира купен вот." Според него: "Едно от първите послания, които ще използваме, това е "Има как". Има как да се случат нещата. Има как да се преборим със завладяната държава. Има страшно много колебаещи се и това се вижда във всички социологии. Разчитаме единствено на българските избиратели – да разберат, че в момента избираме какъв ще е пътят на България за следващите минимум 10 години. (…) На нас ни трябва конституционно мнозинство. Ако искаме съдебна реформа, една част минава през конституционно мнозинство, друга – през Велико народно събрание."

 

Ананиев изрази надежда "някои от сателитите, които помагаха на статуквото, да не влязат в 49-ото НС". Настимир Ананиев ще бъде кандидат от 23 МИР в София. Той е привърженик на преференциалното гласуване и на падането на прага на преференциите. Така според него пропорционалните избори със силен мажоритарен елемент ще бъдат работещ вариант.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3062 |23.02.2023 Байдън определи като грешка руското оттегляне от Нов СТАРТ . 2| 3035 |22.02.2023 ЦИК определи условията за финансиране на предизборната кампания . 19| 4626 |21.02.2023 Бившият премиер на Русия Михаил Касянов определи войната на Путин като провал . 3| 10911 |15.01.2023 Калина Константинова: Тома Биков и Даниел Митов са толкова свързани с Nexo, колкото и Настимир Ананиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads