Реклама / Ads
0| 4480 |17.06.2022 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Още депутати на Слави от ИТН обмислят да подкрепят ПП в сряда

.
Настимир Ананиев
Имаме индикации, че депутати от ИТН обмислят да ни подкрепят в сряда. Когато те се прибират в региона си, техните избиратели ще ги питат защо са гласували заедно с ГЕРБ, ДПС и Възраждане“, каза Настимир Ананиев. По думите му колкото повече време минава депутатите от Има такъв народ се обръщали към съвестта си, и ги подкрепяли.
 

Той обясни, че депутатите от ИТН не трябвало да се срамуват, трябва им кураж, защото ги заплашват.


Безсилието поражда агресия, както и гневът. Вчера ДПС се почувстваха хем гневни, хем безсилни. Те искаха да се гласува вотът на недоверие още в неделя. Затова и днес агресията ескалира, обясни пред bTV депататът от „Продължаваме промяната“ по повод политическите и физически сблъсъци в парламента днес.


„Г-н Хамид прояви агресия, блъсна ме и аз паднах върху колегата си Васил Стефанов. Трябваше да видите очите му – той беше побеснял. ГЕРБ също са бесни. Може би това се дължи, на факта, че спряхме частната митница на „Капитан Андреево“, чадърът на Иван Гешев не може да ги пази вечно, чекмеджетата вече са празни“, обясни Ананиев случилото се в пленарната зала днес.

 

Според Настимир Ананиев случващото се в последните дни се дължи на това, че в парламента има едни сценаристи, работещи по сценарий. „Това обаче не е шоу. Ние се борим за България. Каним ги да се присъединят към каузата „България“, да се спре корупцията и злоупотребите. Пенсионерите с години са били лишавани, за да се раздават пари на послушни кметове“, заяви депутатът от ПП.


„Притесненията ми са, че ще се опитат с новата коалиция да направят промени в бюджета. Сега трябва да се вземат заеми, защото банките вдигат лихвите. По-изгодно ще е да се тегли заем сега и да се изплати после на по-ниските лихви.


„Твърдо сме изразили нашите позиции по отношение на РС Македония, от които няма да отстъпим от тях. По-важното е, че в Европа вече се чуват нашите искания и условия и може да се съобрази с тях“, подчерта Ананиев.


Той коментира и думите на президента за калните борби в парламента: „Дали има тържище в НС, при нас комуникацията е открита. Това е кауза. При нас достигна информация, че върху депутатите, които напуснаха ИТН, се оказва огромен натиск да се върнат. Ние имаме кауза, не предлагаме нищо. Вижда се, че новата коалиция се е фокусирала да свали правителството. Хората от ИТН ни саботираха, затова се забави и процеса на промените. Има пари в България и те трябва да стигат до групите, които се нуждаят. Тези, които не искат да се приеме бюджета, не мислят за хората. От опозиция се превърнаха в мнозинство, което има цел. Битката е за България и ние няма да се предадем“, подчерта той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5813 |17.06.2022 Депутати от ПП с подкрепа към Симеонов, който е бил затворен в стаята на ИТН . 0| 4728 |17.06.2022 Пореден физически сблъсък в НС: Хамид Хамид удари Настимир Ананиев . 0| 5258 |17.06.2022 М. Иванов за отстраняването на Минчев: Т. Йорданов стана и обиколи да види как депутатите му са гласували . 0| 3024 |17.06.2022 Андрей Гюров: Депутатите от ИТН се чувстват неудобно да изпълняват нареждания и заповеди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads