Реклама / Ads
5| 2608 |15.02.2024 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Трябва да се справим с рецидивистите на пътя, работи се по наредбата за наркотичните вещества

.
Натимир Ананиев Източник: БГНЕС
В момента се работи по това да се подобри наредбата за наркотичните вещества, тъй като за съжаление има случаи на фалшиви положителни проби. Това увери Настимир Ананиев, зам.-председател на Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България". Според него е важно да има справедливост и да се защитят хората, които не са нарушили правилата.
 

Трябва да се справим с рецидивистите на пътя, подчерта обаче той.

 

„Цялото общество трябва да се включи в тази война. Трябва да участваме, за да се борим с проблемите. Закон има и в момента. Въпросът е по какъв начин се спазва и по какъв начин се контролира," коментира Ананиев.





„Има и нюанси, които зависят от законодателя и които трябва да бъдат изчистени. Ние подготвяме няколко неща, но трябва да се види по какъв начин се справяме с рецидивистите. Има едни опасни хора, те са между 8 и 12 процента, които са на улицата. Тяхното агресивно поведение агресира други водачи", коментира депутатът.

 

Той призова младите хора да не следват примера на подобен род „инфлуенсъри" като Мис Силикон, която беше хваната да шофира под въздействието на наркотици и с висока скорост от 260 км/ч.

„От друга страна, се радвам, че академик Денков припозна темата за пътната безопасност", посочи народният представител.

 

„Важно е обаче да не разчитаме само на санкции и на камери и други технически средства, но и да организираме образователни кампании. Нужно е да се променят листовките и да има повече ситуационни задачи. Моделите на „купени книжки" трябва да бъдат прекратени", категоричен е Ананиев.

 

В момента всеки може да влезе на сайта на МВР и да провери дали има глоба и да я плати, преди да му е връчена на пътя, когато бъде спрян и процедурата е по-тежка. Това е улеснение както за МВР, така и за шофьорите, посочи той.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2580 |15.02.2024 Макрон и Зеленски ще подпишат двустранно споразумение за сигурност в Елисейския дворец . 0| 2611 |15.02.2024 Турнир със залози на живо за Първа лига на България на сайта на WINBET . 4| 2546 |15.02.2024 "Европейската комисия подкрепя реформите в България". Денков се срещна с Рейндерс /видео/ . 2| 2534 |15.02.2024 ЕК: Очакваният ръст на БВП у нас за тази година е 1,9 на сто

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads