Реклама / Ads
0| 3631 |08.11.2018 НОВИНИ

Отровен с татул: Беше ми лошо, а жена ми губеше съзнание

.
Инспекторите от Агенцията по храните продължават проверките за отровен спанак и изземват наличните количества от магазините.
 

„Искаме да призовем и гражданите, които вече са си закупили и може би има в хладилниците останал от този спанак, с производител от Пловдив, просто да не го консумират, а да го върнат в обекта от който са го закупили”, призова директорът на инспекцията по храните в Търговище д-р Анелия Цонева.

 

Галин Иванов от Попово и съпругата му се почувствали зле, минути след като яли от спанака. Купили го от верига хранителни магазини.

 

„Жена ми се свлече на дивана и каза – нещо ми стана, в тоя момент и аз започнах да чувствам нарушение в зрението и веднага потърсихме спешна помощ в Попово… Бяхме в доста тежко състояние,особено жена ми  халюцинираше, имам чувството, че в линейката изпадаше в безсъзнание”, разказа мъжът пред bTV.

 

Айлин Садък от Търговище също пазарувала в хипермаркет: „В момента в който тръгвам да го готвя, намирам някакви стръкчета които са по различни от това на спанака и добре, че ги мих листенцата едно по едно и не попаднаха в храната на детето”.

 

Четирима души са били приети в „Пирогов” след консумация на спанак в последните седмици, уточниха от спешната болница.

 

Симптомите при отравяне с татул се появяват до няколко часа след консумация. Лечението се провежда с медикаменти, а зеленото растение е най-опасно за децата и възрастните над 70 години, предупреждават токсиколози.

 

Спанакът е отгледан край пловдивското село Златитрап. Производителят казва, че зеленчукът, който има сертификат за качество по международни стандарти, се прибира механично от полето.

 

„Хората, които стоят тук, на лентата, правят първичното сортиране, когато видят нещо, което не е спанак, в случая може да е плевел, изсъхнала клонка, жълти листа, бучка пръст и всичко, което не би трябвало да е в пакета, се отстранява”, подчерта Ивайло Малджански.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4425 |02.11.2018 Близки на убитата Дарина: Викторио беше деспот, чупеше всичко, тормозеше я психически . 4| 4033 |13.10.2018 Калоян Паргов: Реституцията на имоти, като къщата на Яворов, беше огромна грешка . 1| 4074 |12.10.2018 Бебе почина веднага след като беше изписано от видинската болницата . 4| 4756 |11.10.2018 Мъжът, завел Северин в Хамбург: Беше пиян, но не чак толкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads