Реклама / Ads
2| 2944 |22.11.2022 НОВИНИ

Националното следствие поема разследването на катастрофата с полицаи и мигранти

.
Източник: БГНЕС
Национална следствена служба (НСлС), под надзора на СГП поема разследването на катастрофата с полицаи и мигранти. Образувано е досъдебно производство в Софийска градска прокуратура за тежко умишлено пътнотранспортно произшествие и за каналджийство.
 

Това каза градският прокурор на София Илиана Кирилова по време на брифинг. Тя информира, че вече се разпитват мигрантите, разпитват се лица, настанени в болница. Търсят се преводачи от сирийски, тъй като мигрантите са сирийски граждани. Общо са били 12 души.

 

Кирилова подчерта, че разследващите проверят какъв е бил техният маршрут.

Директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов заяви, че полицейският бус, не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите. По думите му той е бил спрян на безопасно място.

 

По информация на БНР водачът на буса, който се вряза в микробус на жандармерията, е криминално проявен и то с множество криминални регистрации. Според непотвърдена информация водачът е неправоспособен - няма шофьорска книжка в момента.

 

Най-тежко пострадал след катастрофата е полицай от полицейския микробус. Той е приет в столичната болница „Света Анна” в много тежко състояние, с черепно-мозъчна травма. Има опасност за живота и веднага е предприета операция.

 

43-годишният шофьор на микробуса, превозвал мигранти, е с остър хирургичен корем. Хоспитализиран е в Клиника по хирургия на Окръжна болница. Единият мигрант, приет в УМБАЛ „Св. Анна” ЕАД е с фрактура на бедро и е хоспитализиран в Клиника по ортопедия, вторият е със скалпова рана и е хоспитализиран е в Клиника по неврохирургия, а третият мигрангт е с травма на шията и остава в неврохирургията.

 

Повече от 4 часа след инцидента, информацията е оскъдна. Знае се, че рано сутринта, около 7 часа, в района на хотел Ихтиман, е бил направен опит от страна на полицейски служители да бъде спрян бус, който е бил марка „Рено“ модел „Транзит“ със софийска регистрация. Шофьорът на буса на се подчинява на полицейското разпореждане и продължил в посока София.

 

На входа на столицата бусът е пресечен от бус на специализираните полицейски сили. Вместо да спре шофьорът на буса се блъска с полицейския бус. Вследствие на това има един полицейски служител, който е в тежко състояние с опасност за живота, а други двама са с наранявания.

 

Това е поредният инцидент. През август, след преследване на мигранти в Бургас, двама полицаи загинаха. Тогава 15-годишен сириец бе шофьор на автобус, който се вряза в полицейска патрулка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2951 |17.11.2022 Републиканците поемат контрола над Камарата на представителите на САЩ . 3| 3169 |16.11.2022 Белгийското МО: Взривовете в Полша са следствие от ПВО на Украйна . 5| 2941 |10.11.2022 Стефан Янев: Влизайки в политиката, поемаме риска да бъдем мразени . 3| 2915 |09.11.2022 ВСС преизбра Борислав Сарафов за шеф на Националното следствие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads