Реклама / Ads
6| 3112 |23.02.2022 НОВИНИ

За Навални признаването на Донецк и Луганск е като нахлуването в Афганистан - ще свърши зле

.
Алексей Навални
”Гледах ”заседанието на Съвета за сигурност”, това сборище на маразматици и крадци (изглежда, че нашият Фонд за борба с корупцията е правил разследване за всеки от тях), и си мислех за също такова сборище от номенклатурни маразматици от Политбюро на ЦК на КПСС, които горе долу по същия начин, по собствено хрумване, въобразявайки си, че са ”геополитици над голямата шахматна дъска”, са взели решение за изпращане на съветските войски в Афганистан”.
 

Това написа Алексей Навални, който излежава присъда в руска затворническа колония.


Вижте още от обръщението му  в профила му в Instagram .


"Резултатът са стотици хиляди жертви, травми на цели нации, последствията които не можем да преодолеем нито ние самите, нито Афганистан, и възникването на една от ключовите причини за разпада на Съветския съюз.

 

Онези маразматици от Политбюро се прикриваха с двулична идеология. Тези путински маразматици даже и идеология нямат - само постоянна и неприкрита лъжа. Те даже не си  правят труда техният casus belli да има дори и най-малката правдоподобност.


И на онези, и на тези им е нужно едно: да отвлече вниманието на народа на Русия от реалните проблеми - развитието на икономиката, ръста на цените, царящото беззаконие - и превключването му във формат "имперска истерия".

Гледали ли сте скоро новините по държавната телевизия? Аз гледам само тях и ви уверявам, там изобщо няма новини за Русия. В буквалния смисъл. От първата до последната новина са Украйна-САЩ-Европа.

 

Голата пропаганда на маразматиците и крадците вече не им е достатъчна. Те искат кръвчица. Искат да местят танкови фигурки по картата на военните действия.

И ето - главата на Политбюро от ХХI век излиза с наистина безумна реч. Най-точна метафора даде за нея, разбира се, Туитър: "Точно все едно дядо ми се е напил на семейно събиране и досажда на всички с обяснения как всъщност е устроена световната политика".

 

Щеше да е смешно, ако пияният дядо не беше човек на 69 години, който удържа властта в страната с ядрено оръжие. Заменете “Украйна” от неговата реч с “Казахстан”, “Беларус”, “Балтийски страни”, “Азербайджан”, “Узбекистан” и така нататък, включително “Финландия”. И помислете, къде понататък ще понесе геополитическата мисъл дядото-маразматик?

 

Всичко това свърши много зле за всички през 1979 година. И сега ще свърши зле. Афганистан беше разрушен, но и СССР получи смъртоносна рана. Путин и неговите крадци-маразматици от Съвета за сигурност и "Единна Русия" са врагове на Русия и главната заплаха за нея, а не Украйна и не Западът", пише Навални .

 

Путин няма да позволи на Украйна да се развива и ще я завлече в блатото, но и Русия ще плати същата цена. Путин убива и иска още да убива. Кремъл ви прави бедни, а не Вашингтон", завършва той обръщението си към руския народ.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4704 |23.02.2022 Вижте кои страни признаха Донецк и Луганск за независими . 8| 4019 |23.02.2022 Анализатори: Конфликтът тепърва ще се развива и обхване цялата Донецка и Луганска област . 3| 3013 |22.02.2022 Навални: Пак ще загубим в името на война, мръсотия, лъжи . 0| 2861 |22.02.2022 Донецката информационна агенция: Група журналисти попаднаха под обстрел край Горловка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads